Voorpagina « November 2003Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

November:

30 november 2003 - Vandaag is het park afgehuurd door de Belgische telecomgigant Belgacom. Het park is uiteraard al geheel in winterse sfeer, met winters entertainment als Sultans of Snow, Hagelheertjes, Vriesmarkies en de Bevroren beelden. Grote kans dat ze vanaf 6 december ook van de partij zijn. Een wijziging ten opzichte van vorig jaar, is de locatie van de Langlaufbaan. Deze is van 'd Oude Tufferbaan naar het Kinderspoor verhuisd.

25 november 2003 - De nieuwe editie van de Magische Efteling Mail is bij velen weer in zijn/haar mailbox belandt. Hierin uiteraard veel informatie over de komende Winter Efteling en de Big E Award die de Wonderlijke Efteling Show mocht ontvangen. Naast de gebruikelijke reclame voor Doornroosje is te lezen dat er komende winter weer nieuwe serie pins uitkomen. Deze serie bestaat uit: Winter Pardoes pin, Winter Pardijn pin, Winter elfje pin, Winter trol pin en Winter Efteling pin.

24 november 2003 - Woensdag 26 november zal Peter Lusse, Prins Maurice uit de musical Doornroosje, om 13.30 uur de Wensbron van de Efteling legen voor Stichting Save the Children. Hij wordt daarbij geholpen door kinderen van basisschool Den Bussel uit Kaatsheuvel. Alle munten die het afgelopen jaar in de Wensbron zijn geworpen, wendt Save the Children aan ten behoeve van een project in Haïti. De organisatie geeft de arme kinderen in Haïti een toekomstperspectief door onderwijs te bieden. Save the Children, ´s werelds grootste onafhankelijke kinderhulporganisatie komt, met als uitgangspunt het VN Verdrag voor de Rechten van het Kind, op voor kinderen en jongeren in moeilijke omstandigheden.

20 november 2003 - De Wonderlijke Efteling Show is net als zijn voorgangers 'De Nieuwe Sprookjesshow' en 'Efteling on Ice' in de prijzen gevallen. Dit staat vermeld op de site van het IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions). In de categorie 'Best Overall Production: $200,001 and over' heeft de Wonderlijke Efteling Show de eerste prijs gewonnen, de tweede prijs is gegaan naar 'L’Arctistique' (Phantasialand). Dit bevestigd eens te meer dat het met de showproducties in de Efteling wel goed zit.

20 november 2003 - Nu de Efteling de bouw van het vakantiepark Droomrijk heeft uitgesteld, verlaten de actievoerders van GroenFront het bos waar de bouw was voorzien. De demonstranten bezetten sinds juni het zogenoemde 'Entenwoud'. Dit staat vandaag in de Brabantse kranten. De actievoerders zijn tegen de grootschalige bouw van vakantiehuizen. Het bos heeft volgens GroenFront een grote natuurwaarde. De beweging benadrukte woensdagavond dat ze zonodig in de toekomst terugkeren. "We blijven de Efteling op de vingers kijken'', stelde de actiegroep. GroenFront kon nog niet zeggen wanneer de tijdelijke bewoners van het bos weg zijn. "We breken rustig de boomhutten en forten af. We willen het netjes doen'', aldus een van de actievoerders.

18 november 2003 - De realisatie van Droomrijk wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Efteling wil met de bouw van extra verblijfsaccommodatie haar toeristische aantrekkelijkheid en actieradius vergroten. De afgelopen weken heeft de Efteling-organisatie zich beraden op de ontstane situatie. Duidelijk is geworden dat de prioriteiten nu moeten worden verlegd door de uitspraak van de Raad van State. Daarom wordt op korte termijn gekeken naar andersoortige verblijfsaccommodatie dan in Droomrijk is voorzien. Ook wordt de samenwerking met bestaande verblijfsaccommodaties in de wijde omgeving van de Efteling verder uitgebouwd. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het alsnog verkrijgen van de bestemmingsplanwijziging Buitengebied om de mogelijkheid voor verblijfsaccommodatie ten zuiden van het park op de lange termijn veilig te stellen.

13 november 2003 - Gedeputeerde P. Rüpp poogt een dialoog op gang te brengen tussen De Efteling en de Brabantse Milieufederatie (BMF) over de uitbreiding van het Kaatsheuvelse recreatiepark met het vakantiedorp Droomrijk. Dit staat vandaag in het Brabants Dagblad. Rüpp doet het op verzoek van de BMF die vorige maand een procedure tegen Droomrijk bij de Raad van State won. Als gevolg hiervan moet de planologische procedure voor het vakantiedorp van voren af aan beginnen. De gemeente Loon op Zand treft voorbereidingen voor een aanpassing van haar bestemmingsplan buitengebied waarin de omvang van Droomrijk moet worden vastgelegd. Dat is volgens de Raad van State noodzakelijk om het vakantiedorp mogelijk te maken. Volgens Rüpp moet Droomrijk er zo snel mogelijk komen. "Daar valt niet aan te tornen." Wél is hij bereid tot overleg over het compensatieplan.

10 november 2003 - Met Prince-producten van Lu naar de komende Winter Efteling, dat is mogelijk. Op de producten van Prince tref je een actie-stickerboekje aan. In dit boekje zit sowieso een leuke Efteling-sticker. In het boekje tref je ook een magische code aan. Deze code geeft misschien wel recht op één van de 11.000 fantastische Winter Efteling prijzen (entreekaarten, hotel, Doornroosje etc.) Dit kom je te weten door de magische code in te vullen op de homepage.

8 november 2003 - Het Efteling Hotel behoort vanaf 1 januari 2004 niet langer tot de keten van Golden Tulip. Dit staat vandaag in het Brabants Dagblad. Het viersterrenhotel met 122 kamers schrapt Golden Tulip uit de naam. "We willen beter uitdragen dat het hotel deel uitmaakt van De Efteling. Dan werkt de naam Golden Tulip Efteling -Hotel verwarrend. Inmiddels hebben we voldoende bekendheid om onder eigen naam te opereren", aldus woordvoerder Henk Groenen. De relatie tussen Golden Tulip en Efteling bestaat uit een licentie waarvoor werd betaald. Belangrijkste aspect daarvan is de reserveringscentrale, waardoor gasten in het ene hotel van Golden Tulip sneller reserveringen kunnen doen in een ander.

7 november 2003 - Vanavond wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke entertainment-geschiedenis van de Efteling: in het nieuwe Efteling Theater vindt de officiële VIP-première van de musical Doornroosje plaats. Voor het eerst in haar 51-jarige geschiedenis brengt de Efteling in samenwerking met het Vlaamse Studio 100 een avondvullende show voor het hele gezin. Met de musical Doornroosje geeft de Efteling haar visitekaartje af als locatie voor familiemusicals. Elke voorstelling zijn 29 acteurs, 8 technici, 6 orkestleden, 2 grimeurs, 2 kleedsters en een castmanager in de weer om dit sprookjesachtige familiespektakel op de planken te zetten. Ron Boszhard vertolkt de rol van verteller, Peter Lusse die van Prins Maurice en Annemieke van Dam is Doornroosje.

6 november 2003 - Gisteren is de musical Doornroosje officieel van start gegaan in het Efteling Theater. Tot 6 december zal de musical uitsluitend met het 'Schone Slaapster Arrangement' (Musical, Sprookjesbos, PandaDroom en Carrousel Paleis) te bezoeken. Daarna is de musical te bezoeken in combinatie met een dagje Winter Efteling ('t Spinnewiel) of 'Schone Slaapster Arrangement'.

5 november 2003 - De gekte rondom de Efteling PinParade gaat ook komende winter door. Coca Cola geeft een speciale Pardoes/Pardijntje-pin weg met het Coca Cola logo erop. Deze krijg je bij aankoop van twee halve liter flesjes Coca Cola (producten). Vorig jaar gaf Coca Cola een haarband weg met Winter Pardoes en Coca Cola logo erop.

3 november 2003 - Bezoekers die de Musical Doornroosje bezoeken middels het 'Schone Slaapster Arrangement' hebben naast de musical toegang tot het Sprookjesbos en twee attracties. Welke attracties dat zijn, is nu ook bekend. Het zal níet Fata Morgana zijn, aangezien deze attractie momenteel voorzien wordt van een nieuwe besturing. PandaDroom en het Carrousel Paleis zijn binnen dit arrangement voor het publiek geopend.

1 november 2003 - De Eftelingliefhebbers die via Lukas Klamer/Makro een kaartje hebben weten te bemachtigen kunnen vandaag en/of morgen hun Eftelingseizoen met een weekend verlengen. Net als vorig jaar is het eerste weekend na het officiële seizoen het park afgehuurd door zelfbedieningsgroothandels Lukas Klamer en Makro. De Wonderlijke Efteling Show zal vandaag en morgen niet op de planken staan, aangezien het theater nu domein is van de cast en crew van Musical Doornroosje.