Voorpagina « Mei 2006Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Mei

18 mei 2006 - Afgelopen weekend was er een grote uitkoop in het park. Een gigantische tent was hiervoor op de picknickweide geplaatst. Vandaag werd nog hard gewerkt aan het afbreken en opruimen van deze tent. Tegelijkertijd was vandaag de Brink afgesloten, omdat op de fontein een groot podium gebouwd wordt. Dit voor de uitkoop van morgenavond. Het Amfia Ziekenhuis heeft het park in de avonduren afgehuurd.

16 mei 2006 - Het zal je maar gebeuren dat je samen met je kind een dagje Efteling doet en de buggy gestolen wordt. Het overkwam een 39 jarige vrouw uit Den Haag. Die was 23 april jl. in het park en haar buggy werd gestolen. Een paar dagen later vond ze de buggy terug op een internet verkoopsite. Ze heeft de buggy gekocht en heeft aangifte gedaan bij de politie. Die pakte een 28 jarige man en een 34 jarige vrouw uit Waalwijk op. Hun reden van de diefstallen was: geldproblemen. Inmiddels is er ook een tweede aangifte binnen van een slachtoffer uit Leidschendam waarvan de buggy op 9 april gestolen werd in de Efteling.

15 mei 2006 - De Efteling is samen met nog 3 gegadigden genomineerd voor de nationale ondernemingsprijs die door de Koning Willem I Stichting geleid wordt. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan de onderneming aan die uitblinkt in ondernemerschap. Het Ministerie van Economische Zaken ondersteund deze prijs. Over de nominatie van De Efteling wordt gezegd: "De Efteling is in ruim vijftig jaar uitgegroeid tot nationaal cultuurgoed," zegt Wellink. "Het park bevindt zich in een snel veranderend speelveld. Innovatie is een belangrijke voorwaarde om de concurrentie het hoofd te bieden. De Efteling gelooft sterk dat mensen hun leven lang op gezette momenten behoefte hebben aan ontspanning. Deze ontspanning biedt De Efteling onder andere aan in hun themapark." Op 23 juni 2006 reikt Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje tijdens een gala-avond in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag de Koning Willem I Prijs uit.

10 mei 2006 - De Gondoletta beschikt tijdelijk over cameratoezicht. De meeste attracties binnen de Efteling hadden dit al langer, maar nu is op het platteau tussen de beide trappen een soort van bord geplaatst. Wie echter goed kijkt, ziet dat er een TFT monitor in gebouwd zit. Hierop zijn bepaalde secties van de baan te zien voor de medewerkers.

6 mei 2006 - De jarige Ezeltje strek je! is op 6 mei bij verschillende programma's te zien. Zo is het verjaardagsfeest te zien bij het Jeugdjournaal (om 18.45 uur op Nederland 3) en bij Hart van Nederland (om 23.00 uur op SBS6). Bij Omroep Brabant is Ezeltje strek je! verschillende keren te zien, verspreid over de hele avond. Karrewiet zendt de feestelijke verjaardag van Ezeltje strek je uit op maandag 8 mei, om 18.10 uur op Ketnet (België 2).

6 mei 2006 - Vandaag hebben we weer een jarige in het Sprookjesbos. Het is vandaag precies 50 jaar geleden dat Ezeltje strek je! zijn sokkel betrad. In vroegere tijden poepte de ezel nog chocolademunten, daarna werden het munten met een jaartal erop. Tegenwoordig zijn de munten jaarloos geworden. De verjaardag zal vandaag gevierd worden met de komst van 50 echte ezels die gezamenlijk een heuse verjaardagstaart van hooi en wortelen zullen verorberen.

4 mei 2006 - De gekleurde duiven uit het sprookje Het Bruidskleed van Genoveva zijn weer op het Herautenplein te vinden. Voorzien van een fris verfje zijn ze weer hun til uitgevlogen en verbazen ze menig bezoeker. De vrolijk rondvladderend vogels leveren al weer menig fototoestel trekkende bezoekers aardige plaatjes.

3 mei 2006 - Op 24 april riep de Efteling ezelbezitters op om met hun ezel naar de Efteling te komen op de verjaardag van Ezeltje strek je! Inmiddels zijn de inschrijvingen stop gezet aangezien er 50 ezels aangemeld zijn uit Nederland en België. Het is de eerste keer dat er ezels in de Efteling worden toegelaten.

3 mei 2006 - Vandaag is het 40 jaar geleden dat De Indische Waterlelies zijn eerste show mocht geven. Het sprookje dat ooit geschreven werd door Koningin Fabiola van België heeft sinds die tijd heel wat mensen weten te vermaken. De deun van Bert Kaempfert klinkt na een bezoekje bij menigeen nog lang in de oren na.

2 mei 2006 - Ergens in de maand mei zal het Brabants Dagblad een speciale bijlage verstrekken waar onder andere een foto te zien zal zijn van de Python. Bij de foto zal onder andere het verhaal komen over de kleurwisselingen die de nieuwe karren nu ondergaan door invloed van lichtinval.