Voorpagina « Mei 2003Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Mei

31 mei 2003 - Afgelopen week is er achter het linker muurtje/poort die het Spookslot en PandaDroom van de Pardoes Promenade scheiden een klein bouwwerk verrezen. Eenzelfde bouwwerk staat ook bij het Theater. Beide zijn bedoeld op de buggy's en kinderwagens te parkeren. Op deze manier kunnen ze droog en netjes blijven staan, zonder dat iemand zijn nek erover breekt.

28 mei 2003 - Binnenkort is het mogelijk om nieuwe pins te ruilen. De tweede serie van het Sprookjesbos kan dan aan de keycords toegevoegd worden. De serie bestaat uit: Moeder Geit, Klein Duimpje, Fakir, Paddestoelen, Reus en de heks. Ook deze serie is ontworpen door Geesink Studios (ook ontwerper van Carnaval Festival). Wellicht komt na deze serie een serie met attractiepins uit.

27 mei 2003 - Het Efteling Hotel staat in de maand juni volledig in het teken van het huwelijk. Bruidsparen in spe worden in de belevingsmaand Jurken & Jacquets alvast in de juiste stemming gebracht, maar ook voor mensen met een trouwjubileum, ligt de rode, romantische loper uit. Bovendien geldt er een aantrekkelijk Jurken & Jacquets-arrangement. Eind juni is het zelfs mogelijk om elkaar in het Efteling Hotel het jawoord te geven. In de overige maanden van de belevingskalender zullen de volgende thema´s de revue passeren: Sprookjesachtige Stranden (juli), Midzomernachtsdromen (augustus), Klompen & Kajuiten (september), Elfjes, Draken & Spoken (oktober), Wijnrank & Toverdrank (november), Dukaten & Taarten (december) en Koning Winter (januari 2004).

22 mei 2003 - Vanaf november van dit jaar presenteert de Efteling, in samenwerking met het Vlaamse Studio 100, een avondvullende show voor het hele gezin in het nieuwe Efteling Theater: De musical Doornroosje. De Efteling en Studio 100 zoeken jong talent om drie rollen te vertolken: het kleine Doornroosje, de kleine Jonathan en de kleine Prins Maurice. Iedereen kan zich tot uiterlijk vrijdag 27 juni aanmelden voor de audities, die op zaterdag 5 juli in de Efteling worden gehouden. Kijk voor meer informatie op de officiële Eftelingsite.

21 mei 2003 - Eind deze week/begin volgende week zal de langverwachte video (helaas niet op DVD) van De Wonderlijke Efteling Show in de schappen liggen. Op deze video vervult Wieneke Remmers de rol van Prinses/Sherida en Riël de Groot die van Teun/Rigobert.

20 mei 2003 - In de huidige Efteling Hotel Belevingskalender is het hotel aanbeland bij het thema van de meimaand: Muzikale Magie. Zo is te lezen op de officiële Eftelingsite. Het hotel is deze maand onder andere aangekleed met jukeboxen, nieuwe en antieke muziekinstrumenten en zelfs de originele piano van "The Phantom of the Opera". Tijdens de moederdagbrunch op zondag 11 mei krijgt de bezoeker ook aantrekkelijk live-muziek voorgeschoteld. Verder zal Contessa de la Castanjé met haar "Sjiekste Dinnersoap" op alle vrij- en zaterdagen van de partij zijn. In deze wervelende muzikale en luxe culinaire show voor jong en oud is de Contessa op zoek naar nieuw zang- en danstalent.

18 mei 2003 - Werkzaamheden in het park zijn momenteel aan de orde van de dag. En dan niet alleen bij het Theater en het Anton Pieckplein. Dit seizoen wordt er in de horeca vrij veel verbouwd. Want waar de Likkebaerd al een kleine metamorfose onderging, is het nu de beurt aan de Steenbok. De 'toonbank' is geheel vernieuwd. En ook bij Den Gulden Gaarde in Droomvlucht is het al vanaf het begin van het seizoen een plek waar men druk aan het werk is. Een andere vernieuwing zal velen wellicht niet eens zo snel opvallen: De afruimband in de Globetrotter is voorzien van een gotisch-achtige raam, met daarachter een grote tekening van Prinses Pardijn en Pardoes de Tovernar.

16 mei 2003 - Wegens overweldigde vraag is de Eftelingactie van de Albert Heijn verlengd. De Eftelingskortingsbonnen kunnen nog tot 3 augustus worden verzilverd bij de AH Ticketservice. Dan krijgt men 25% korting op een entreekaartje. Deze kaarten zijn het hele seizoen nog geldig. Het is NIET mogelijk de kortingsbonnen te verzilveren aan de kassa's van de Efteling.

15 mei 2003 - Twee jaar geleden stonden de gebouwen van de Bob en Fata Morgana in de steigers, dit jaar is het Fata Morganaplein aan de beurt. De bloembakken zijn leeggehaald, en de bezoekers die in de attractie wilden, konden door de grote poort (toren) naar binnen. Dit omdat de schilders de wachtrij een nieuw likje verf gaven. Ook de twee pilaren/muurtjes op het begin van het plein zijn compleet opnieuw opgebouwd. Het zal nog wel even duren voordat het plein weer in volle glorie te zien is.

14 mei 2003 - Het mag dan Lente Efteling zijn, daar was vandaag niet veel van te herkennen. De bloemenpracht die tot dusver te aanschouwen was, was grotendeels uitgebloeid. Maar dat is helemaal niet erg, want de tuindienst is op meerder plekken in het park druk bezig alle uitgebloeide bloemen te vervangen voor andere kleurrijke plantjes. Vooral bij Villa Volta en Gondoletta was de tuindienst druk bezig om de bloemenperken weer meer kleur te geven.

11 mei 2003 - Er worden momenteel video-opnames gemaakt in het park voor een reclamespot. Afgelopen zaterdag waren het parkeerterrein en de Traptreintjes het toneel voor deze spots. Bij de Traptreintjes was het opvallend dat er voornamelijk volwassenen in de treintjes en maar 2/3 kinderen. Wellicht wordt hiermee dat je als volwassene weer helemaal kind wordt in de Efteling. De komende dagen zullen er nog meerdere opnames gemaakt voor de reclamespot.

10 mei 2003 - Op zondag 18 mei a.s. organiseert de Nederlandse Vereniging van Exploitanten van Golfaccommodaties (NVG), in samenwerking met een groot aantal Nederlandse golfbanen, weer de jaarlijkse Nationale Open Golfdag. Het Efteling Golfpark doet in onze regio aan deze landelijke actie mee. Ieder jaar trekt dit kennismakingsevenement van deze nog steeds groeiende sport weer veel belangstellenden. Golf is inmiddels in georganiseerde vorm dan ook de 4e sport in Nederland.

10 mei 2003 - In de winkels in het park is dit jaar de nieuwe VogelRok-lijn te vinden. In plaats van de 'op je af komende' Rok, is gekozen voor het oog van de vogel met een klauw, wederom opgevuld met baan elementen. De twee loopings zijn (gelukkig) uit deze tekening verdwenen. Dit is niet het enige kleding nieuwtje, zo loopt De Enige Echte Efteling Fanfare momenteel met een pyjama-achtig shirt. Deze is ook in de rood/blauw kleurenstelling, en is van een dunnere stof gemaakt, zodat de heren en dame het niet meer snik heet hebben tijdens het spelen.

8 mei 2003 - Gisteren kon je hier lezen dat de musical Doornroosje in het Efteling Theater zal komen. Hierbij gaf de Efteling ook de prijzen van arrangementen vrij. En hier zit voor abonnementhouders nu juist het probleem. Want de arrangementen tijdens de Winter Efteling zijn gecombineerd met een toegangsbewijs voor het park die dag. In een reactie op dit 'probleem' zei de Efteling het volgende: Er worden helaas geen losse kaartjes verkocht voor de musical. Dit betekent dat je inderdaad bent gebonden aan het arrangement. Enige tip die we kunnen geven is gebruik te maken van het arrangement "de Schone Slaapster". De prijs is dan lager en dus zonder bezoek aan de Winter-Efteling.

8 mei 2003 - Tijdens de komende Winter Efteling zal er geen speciale wintershow op de planken komen van het Efteling Theater. Dit melde de Efteling in een mail aan Erwin's Eftelingsite. Doordat Doornroosje in die periode in het Theater staat, is het niet mogelijk ook nog een show als "Pardoes en het Kinder Winter Wonderfeest" op te voeren.

7 mei 2003 - Wat Studio 100 vorige maand al bevestigde, wordt vandaag ook bevestigd door de Efteling: "Doornroosje, de musical" komt naar de Efteling. Doornroosje gaat op zaterdag 1 november 2003 in première en staat tot en met zondag 18 januari 2004 op de planken van het Efteling Theater. De avond- en matineevoorstellingen zijn te bezoeken op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, en incidenteel op donderdag. Tijdens de kerstvakantie staat de musical van dinsdag tot en met zondag op de planken van het Efteling Theater. Voor prijzen en data kun je terecht op de Eftelingsite (nieuwsrubriek).

7 mei 2003 - Aanstaande zaterdag (10 mei) bestaat het Spookslot 25 jaar, en dat wordt gevierd. Bezoekers van het jarige Spookslot zullen op zaterdag 10 mei aanstaande bij de ingang door een enge en griezelige gastheer ontvangen worden. De attractie zal verder op geheel eigen wijze spookachtig gedecoreerd worden. Bij de uitgang zal er bovendien voor deze gelegenheid speciaal spooksnoep verkrijgbaar zijn. Vanwege de 25e verjaardag van het Spookslot, loopt er de komende periode ook een speciale actie. Degenen die de afgelopen 25 jaar een mooie herinnering aan het Spookslot overgehouden hebben en deze willen delen met de Efteling, maken namelijk kans op een overnachting in het Efteling Hotel.

4 mei 2003 - In het weekend van 17 en 18 mei aanstaande staat het Belgisch stripduo Suske en Wiske in de hoofdrol tijdens het Suske en Wiske-weekend in de Efteling. In het Fata Morgana Evenementen Paleis, de Waterorgelzaal van het Carrousel Paleis en op verschillende buitenlocaties in het park vinden tal van activiteiten plaats met en over deze Belgische striphelden; van look-alike-wedstrijden tot strip- en tekenworkshops en van een uitgebreide tentoonstelling tot een ware Suske en Wiske-musical. Op vrijdag 16 mei vindt bovendien de perspresentatie van de nieuwe Suske en Wiske-strip 'De laatste vloek' plaats. Deze nieuwe strip wordt in het weekend door de tekenaars en schrijvers natuurlijk ook voorzien van een fraaie handtekening.

2 mei 2003 - Zo'n dertig kleine Pardijntjes hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging van Pardijntje om verkleed als een klein Pardijntje naar de Efteling te komen. Samen met Pardijntje vormden de Keizer en Sneeuwwitje tevens de jury die beoordeelde welke van de kandidaatjes het meeste leek op de echte Pardijntje. Na de vorstelijke workshop (door Sneeuwwitje) maakte de jury de winnaars bekend. Het mooiste en sierlijkste kleine Pardijntje was de driejarige Madelon van Loon uit Tilburg. Nadat zij gekroond was, kreeg zij haar prijs overhandigd: een overnachting in de Konings Suite van het Efteling Hotel. De tweede beste was Juulke Jonkers (3 jaar) uit Veghel. En tenslotte werd Parelmoer Reijnders (7 jaar) uit Amsterdam derde.