Voorpagina « Maart 2006Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Maart:

30 maart 2006 - De opening van De Vliegende Hollander is met ongeveer zes weken vertraagd. Met dit nieuws kwam het park vandaag naar buiten. De Efteling bouwt momenteel aan een sensationele attractie, genaamd De Vliegende Hollander. Deze 20 miljoen euro kostende attractie is geheel in eigen huis ontwikkeld en uniek in zijn soort. Op dit moment is niet bekend hoeveel extra tijd het testen, afstellen, inregelen en borgen van de veiligheid van de attractie gaat kosten.

29 maart 2006 - Vanaf zaterdag 1 april zal niet alleen de Efteling haar poorten openen, ook zal op het Belgische Ketnet de tweede serie Sprookjes van start gaan. Deze worden iedere zaterdag en woensdag uitgezonden. In Nederland zal deze serie later in het jaar worden uitgezonden.

24 maart 2006 - Op vrijdag 24 maart is miljonair Daddy Warbucks (Edwin Rutten) samen met zijn Annie en Miss Hannigan (Loeki Knol) uit de musical Annie per helikopter in de Efteling geland. Warbucks wilde het theater inspecteren, want voor zijn Annie is alleen het beste goed genoeg. Na een ontvangst door Albert Verlinde (V&V Entertainment) en Olaf Vugts en een rondleiding door het theater, verklaarde Warbucks dat vanaf 22 november 2006 de familiemusical Annie op de planken zal staan in het Efteling Theater.

23 maart 2006 - Ook het komende seizoen gaat de Efteling door met de PinParadedagen. De Loetiek wordt hiervoor het verzamelpunt, tevens zijn daar alle pins te koop. De Loetiek was voorheen nog het verkooppunt van de Laafse collectie en is te vinden op het Anton Pieckplein. PinParadedagen van 2006 vinden plaats op: zondag 9 april, zondag 7 mei, zondag 11 juni, zondag 9 juli, zondag 10 september, zondag 8 oktober 2006.

22 maart 2006 - KPN wil met de Efteling om tafel gaan zitten om te praten over een radio en televisietoren in de buurt van Loon op Zand. Wellicht ziet de Efteling mogelijkheden voor de toren aangezien KPN er niets meer mee doet. De KPN zoekt namelijk 26 nieuwe bestemmingen voor de radio en televisietorens in Nederland door het wegvallen van de telefoonstraalverbindingen. De mast blijft wel RTV signalen doorgeven.

<20 maart 2006 - Vandaag wordt bij de Python een nieuwe McDonalds reclame opgenomen. Afgelopen week konden figuranten zich aanmelden voor de reclamespot. Zij die geselecteerd zijn, moeten vandaag om 8.15 uur zich melden bij de dienstingang voor een paar ritjes Python. In ieder geval zijn zij de eerste die in de vernieuwde plaats mogen nemen. Wanneer de reclame precies te zien is, is nog niet bekend.

19 maart 2006 - De kinderjury heeft afgelopen zaterdag het Efteling Hotel mogen inspecteren van fietsenrek tot Fata Morganasuite. 6 Kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar mochten al hun op en aanmerkingen geven op het hotel. Ook de ouder(s) van het kind mochten hun op- en aanmerkingen spuien en het Efteling Hotel gaat bekijken wat zij met de kritiek kan doen, en welke ideeën allemaal gerealiseerd kan worden. Het Hotel werd met een 8,2 beoordeeld.

16 maart 2006 - Deze week kunnen bij Reclame Raden op RTL4 en RTL5 kaarten voor de laatste voorstellingen van TiTaTovenaar gewonnen worden. Het reclame raden wordt elke werkdag op RTL4 om 20.00 uur en op RTL5 om 20.30 uur uitgezonden.

15 maart 2006 - Vanaf komend seizoen heeft de Efteling een nieuw logo. In 2002 werd het logo al een beetje aangepast, maar nu is het logo weer veranderd. Het aloude rode Pardoesje heeft plaats moeten maken voor de nieuwe Pardoes. Tevens zijn de gekleurde bolletjes boven de i vervangen door sterretjes.

10 maart 2006 - Dat een voorstelling nooit hetzelfde is, hebben de bezoekers van TiTaTovenaar gister kunnen merken. Zo werd de show kort na het openingsnummer even stil gelegd wegens een technische storing. Toen deze verholpen was, schalde het immer vrolijke stemmetje van Geeltje Grobbebol door de zaal om te melden dat de show weer van start ging. Aan het einde van de voorstelling was het weer Geeltje die alle aandacht op zich wist te vestigen. Dit doordat zijn rechterarm er af was gevallen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt met zinspelingen op zijn arm. Hierdoor kon zelfs de cast het lachen amper inhouden.

8 maart 2006 - De Pythontreintjes hebben inmiddels een forse behandeling gehad. Alle beugels zijn vervangen door lichtere/makkelijker sluitbare beugels. De reden hiervan was dat de beugels de zwaar dicht gingen. Daardoor moesten altijd twee medewerkers te beugels sluiten, en men vaak haar hoofd minder goed kwijt kon in de beugels. Ook heeft men een rekje voorop gezet, zodat men geen voeten meer op de neus kwijt kan.

7 maart 2006 - De Edah gebruikt geruime tijd de voormalig STER reclame mascotte Loeki om producten aan te prijzen. Nu heeft de Edah een actie bedacht dat bij elke 10 Loeki punten 1 pluche knuffel uitgezocht mag worden. Die actie loopt nog tot en met 29 april (en zolang de voorraad strekt). Maar voor wie geen zin heeft in sparen, kan gewoon even bij de Efteling langs gaan die heeft nagenoeg dezelfde pluches in de verkoop.

5 maart 2006 - De Efteling heeft 2005 een goed jaar gedraaid. Ruim 3,2 miljoen bezoekers kwamen over de vloer. Het voorjaar en het najaar waren goed aldus de Efteling. Het bedrijfsresultaat verbeterde met 1,9 miljoen naar 14,3 miljoen euro.

2 maart 2006 - Op 16 april zal de de grootste en duurste Efteling attractie aller tijden dan worden geopend voor publiek. De muziek komt van de hand van René Merkelbach. Maar liefst zestien stukken nam Merkelbach recentelijk op in Praag door het 60-koppige Prague Symphony Orchestra. De zestien muziekstukken zijn bestemd voor diverse scenes van de nieuwe attractie. Voor de vocalen die daarbij te horen zijn werd de hulp ingeroepen van Floor Jansen van de band After Forever. (bron: OOR Magazine)