Voorpagina « Maart 2004Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Maart:

30 maart 2004 - Op de officiële Eftelingsite staat een afbeelding van de eerste Limited Editionpin. De vorm van de pin is gelijk aan de Winterpins, met erop een eekhoorn, en bijschrift 'Efteling Museum'. Aanstaande donderdag, de openingsdag van dit seizoen, is deze beperkt verkrijgbaar in het Theater Carrousel.

24 maart 2004 - "De Wereld vol Wonderen blijft uitbreiden. Na een dagje in het attractiepark zijn heel veel gasten nog lang niet uitgekeken. Zij spreiden hun bezoek over twee of drie dagen, zodat zij uitgebreid de tijd hebben om alle attracties te bezoeken. Bovendien wordt een dagje Efteling vaak gecombineerd met een bezoek aan een musical in ons Efteling Theater, een dagje golfen op het Efteling Golfpark of een uitstapje in de provincie", aldus Directeur Park en Hotel Olaf Vugts in het jongste persbericht. "Daarom willen we onze gasten een meerdaags verblijf kunnen aanbieden. De Efteling DroomDagen, die we dit jaar in samenwerking met vele verblijfsaccommodaties uit de omgeving introduceren, zijn een eerste aanzet hiertoe.

22 maart 2004 - Woensdag 24 maart zal Doornroosje voor de laatste keer worden wakker gekust door de man aan wie haar hart toebehoort. Op die datum zijn de laatste twee voorstellingen van de succesvolle musical Doornroosje in het Efteling Theater. Vanaf 5 november 2003 stond de sprookjesachtige productie van het Vlaamse Studio 100, als eerste avondvullende voorstelling in het Efteling Theater. In de hoofdrollen schitterden Annemieke van Dam, Peter Lusse en Ron Boszhard. Vanaf 21 januari werd de musical wegens succes verlengd en werd Idols-winnaar 2003 Jamai aan de cast toegevoegd. Inmiddels bezochten meer dan 85.000 bezoekers het nieuwe theater voor dit sprookjesachtige familiespektakel. Op 24 maart, in de voorstelling van 19.00 uur zal Doornroosje voor de 140-ste keer ontwaken door een liefdevolle kus. Dus wie zich had voorgenomen de voorstelling nog te bezoeken moet nu in actie komen, want na de show zal Doornroosje weer rustig verder slapen in het Sprookjesbos van het Kaatsheuvelse attractiepark.

20 maart 2004 - De Efteling in Kaatsheuvel gaat het Sprookjesbos uitbreiden met een nieuw sprookje: Het meisje met de zwavelstokjes. De Efteling wil nog weinig prijsgeven over het sprookje dat komende winter klaar moet zijn. Niet over hoe het sprookje er uit komt te zien en ook niet over hoeveel het gaat kosten. Door de aanvraag van een kap vergunning voor zeventien bomen werd duidelijk dat de Efteling iets nieuws wil bouwen in het Sprookjesbos. Efteling-woordvoerder H. Groenen wil alleen kwijt dat het gaat om een flinke attractie naast De Tuinman en de Fakir. De Efteling is al enkele jaren bezig om dit oudste deel van het attractie park ‘op te poetsen’.

18 maart 2004 - De Efteling PinParadedag is een bijeenkomst in de Efteling, speciaal voor verzamelaars van Efteling-pins. Tijdens een PinParadedag zal er telkens een nieuwe pin uitgebracht worden. Ook kan men er terecht voor allerlei vragen over de Efteling PinParade. En natuurlijk kan er volop geruild worden met andere verzamelaars. De overige PinParadedagen in 2004 zijn op de zondagen 2 mei, 6 juni, 4 juli, 5 september en 3 oktober en worden gehouden in het Carrousel Theater. In 2004 wordt er, naast de nieuwe, losse pin op elke Pin Paradedag, onder andere een Carnaval Festival-serie uitgegeven. De distributie van de pins geschiedt via vier verschillende kanalen; ze zijn verkrijgbaar via diverse acties, ze zijn te koop via de souvenirwinkels in de Efteling én ze zijn te ruilen via Efteling-medewerkers die een pinkoord dragen én via andere Pin Parade-verzamelaars uiteraard.

10 maart 2004 - Zoals gister en eergister al te lezen was, zullen dit seizoen bekende Nederlanders hun opwaching maken in de Wonderlijke Efteling Show. In een persbericht laat de Efteling het volgende weten: "Vanaf donderdag 1 april, de dag dat de poorten van de Efteling weer open gaan voor het nieuwe seizoen, schitteren Idols-sterren Jim en Marieke op de planken van het Efteling Theater. Vier keer per dag acteren en zingen zij live in de Wonderlijke Efteling Show. Deze 40 minuten durende show werd vorig jaar november nog bekroond met de Big E Award en uitgeroepen tot beste attractieparkenshow ter wereld. In het voorseizoen zal elke voorstelling één van de idolen van 2003 naast onder andere magiër Christian Farla op het podium staan om de verrassende sprookjesshow tot een waar spektakel te maken."

9 maart 2004 - Op 1 april wordt het Efteling Museum officieel geopend. Tijdens de Winter Efteling konden bezoekers er al een kijkje nemen, maar het geheel is nu verder afgewerkt en aangevuld met "wonderlijke spullen uit de handtas van de Brabantse tante Bets". De conservators van het Efteling Museum zijn oud-medewerkers, die de boeiende verhalen achter het geëxposeerde materiaal kennen. De gekte rondom de Pin Parade gaat in 2004 gewoon door. In 2004 komen weer een aantal nieuwe reeksen pins uit. Nieuw is dat er dit jaar een aantal hele exclusieve pins komen die in bijzonder beperkte en afzonderlijk genummerde oplages zullen worden uitgebracht. Deze Limited Editions zullen worden gepresenteerd op enkele verzamelbijeenkomsten die speciaal voor de liefhebbers van de pins worden georganiseerd in het Carrousel Paleis.

9 maart 2004 - Het nieuwe seizoen staat voor de deur, en dat mogen we weten ook. De Efteling heeft heel wat in petto in 2004. De bijna jaarrond openstelling leidde er vorig jaar al toe dat het park in beleving het ritme van de vier seizoenen volgt. Dit jaar worden die vier jaargetijden nog nadrukkelijker ingekleurd. De eerste maanden staat het hele park in het teken van het voorjaar. Er zijn 130.000 extra bloembollen geplant, bovenop de 280.000 bollen die jaarlijks al de grond in gaan. Daarnaast krijgen 40.000 voorjaarsplanten een plaatsje in de Efteling. Op het Dwarrelplein komt een grote lentepoort. De laan naar de Efteling Brink zal de eerste weken baden in narcissen en hyacinten, daarna worden zij vervangen door viooltjes en hedra. De paden en pleinen worden opgesierd met hanging baskests, enorme vazen, nostalgische bloemkarretjes en roeibootjes gevuld met bloemen.

9 maart 2004 - Er wordt ook al een tip van de entertainmentsluier gelicht. Als speciale lente-entertainment keert de Ganzenfanfare terug en krijgt een sprookjesachtige eekhoorn een plaatsje in de Efteling. Bij de Lentepoort worden de gasten begroet door in het groen uitgedoste mannetjes. De Wonderlijke Efteling Show wordt voor de tweede keer verlengd. Christian Farla zal wederom de rol van Magiër op zich nemen. Nieuw is dat in de loop van het seizoen bekende Nederlanders in de show zullen gaan acteren. De Efteling is momenteel druk bezig met de casting en binnenkort worden de eerste BN-acteurs en -actrices bekend gemaakt.

9 maart 2004 - In het Sprookjesbostheater keer het Sprookjesfeest weer terug. Op het plein bij VogelRok komen de opvallende 'figuren-met-de-rode-neuzen' uit Carnaval Festival tot leven. Tijdens de Zevenmijlszomer keren de zeven Zomeravonden terug, met thema's als Jong Talent, Musicalsterren en het Hollands en Brabants Levenslied. Nieuw thema voor dit jaar is Meidenpop! De tropische dansact bij de Piraña, die vanaf april weer geopend is, keert ook dit jaar terug in de zomer. De Enige Echte Efteling Fanfare zal vrijwel zeker niet meer terugkeren.

9 maart 2004 - De Efteling besteedt 2,4 miljoen euro aan een nieuwe groenontwikkelingsplan. Dit plan voorziet in een groot onderhoud en een renovatie van het park. De onderhoudswerkzaamheden richten zich dit jaar met name op de flora langs de hoofdwegen van het park. Tegelijkertijd worden enkele wegen aangepast, evenals de verlichting en de parkmuziek. Ook worden een aantal nieuwe pleintjes aangelegd. De werkzaamheden komen bovenop het reguliere onderhoud dat doorlopend wordt gepleegd. Verder meldt het park dat Droomrijk op de lange baan is geschoven.

8 maart 2004 - Erica Groeneveld komt ook in 2004 weer terug in de Wonderlijke Efteling Show. Dit staat in een mail van haar. "Je zult mij echter wat minder vaak (3 tot 4 keer per maand) kunnen zien in april, mei en juni, aangezien er nieuwe castleden bij komen, maar dáár mag ik nog niks over zeggen….! Of ik in de zomermaanden meer ga werken, weet ik nog niet. In ieder geval beginnen de repetities zeer spoedig en dan gaan we weer aan de slag!"

6 maart 2004 - Komende week is het mogelijk om bij C1000 korting te krijgen voor de Efteling. Van maandag 8 maart t/m zaterdag 17 april 2004 kunt u bij C1000 sparen voor korting op Efteling-kaartjes. Het leuke is, sparen gaat helemaal vanzelf! Bij elke euro 15,- aan boodschappen krijgt u een waardezegel. Bovendien zijn er iedere week speciale aanbiedingen waarbij u 3 extra waardezegels ontvangt. Eén volle spaarkaart (= 20 waardezegels) geeft u recht op één entreekaart voor euro 17,- in plaats van euro 23,- (laagseizoen) of euro 25,- (hoogseizoen). Dit betekent maar liefst euro 6,- tot euro 8,- korting. Bovendien ontvangt u bij vier volle spaarkaarten ook nog eens een gratis parkeerkaart t.w.v. euro 6,-. Al winkelend bespaart u zo tot maar liefst euro 38,- op een fantastische dagje Efteling met zijn vieren!

5 maart 2004 - Abonnementhouders krijgen een dezer dagen een brief van de Efteling in de bus, met daarin het bericht dat hun abonnement verlengd is. Bij nieuwe abonnementhouders zijn de pasjes bijgevoegd.

1 maart 2004 - Het Efteling Hotel heeft een bijzondere status, want sinds kort kan men daar in het huwelijk treden. Op alle eerste donderdagen en vrijdagen van de maand is dit mogelijk. Voor sommigen wordt daarmee een sprookje werkelijkheid… elkaar het jawoord geven in de Wereld vol Wonderen! In de romantische Kasteelzaal van het Efteling Hotel voltrekt een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Loon op Zand het huwelijk. Zo’n 100 personen kunnen hiervan getuige zijn. Na de huwelijksvoltrekking kan het bruidspaar de dag geheel in stijl en naar wens invullen.