Voorpagina « Maart 2003Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Maart:

26 maart 2003 - De Zandacademie uit Zoetermeer is momenteel druk met het bouwen van de zandsculpturen in de Efteling, zo meld het Brabants Dagblad. Langnek is het eerste sprookjesfiguur dat in de Efteling wordt nagebouwd in zand. In totaal zullen er acht beelden 'gebouwd' worden. Zo komen onder andere Pardoes en Pardijn, Raponsje en Doornroosje, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen als zandsculptuur op de Zonneweide te staan. Hier komt ook een grote zandbak, met hetzelfde soort zand als waar de beelden van gemaakt worden, waar kinderen hun eigen creaties kunnen bouwen.

24 maart 2003 - De werkzaamheden op het Anton Pieckplein zijn nog in volle gang, dat was afgelopen weekend te zien, toen Unilever het park had afgehuurd. Het hele achterste gedeelte is weggehaald, evenals de Smulpaap. Men is momenteel druk bezig met het aanleggen van de bestrating. Bij de Zweefmolen worden grote bloembakken gebouwd. Tevens ziet het er naar uit dat het plein een extra ingang krijgt. Er is namelijk een toegangspoort gemaakt die van het achterste deel van het Anton Pieckplein naar de laan tussen Marerijk en Reizenrijk leid. Overigens zijn op de vaandels de '50-jaar logo's' vervangen door het logo van de Lente Efteling.

24 maart 2003 - Wie deze week voor € 35,- boodschappen doet mij Albert Heijn, ontvangt een kortingsbon. Met deze kortingsbon ontvangt je bij de AH Ticketservice 25% korting op een entreebewijs voor de Efteling in 2003. Deze actie is geldig van 24 maart t/m 6 april 2003.

23 maart 2003 - Het ziet ernaar uit De Enige Echte Efteling Fanfare ook in 2003 weer van de partij zal zijn. In de weekenden voorafgaande aan het officiële seizoen is het park afgehuurd door bedrijven. Tijdens deze dagen was De Enige Echte Efteling Fanfare aanwezig. Het zal vreemd zijn als ze wel in deze weekenden spelen, maar vervolgens in het Eftelingseizoen niet aanwezig zouden zijn.

21 maart 2003 - Villa Pardoes, het vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, opende gisteren haar nieuwe site. Op de site is naast een duidelijke uitleg over wat Villa Pardoes precies is, ook informatie over hoe bedrijven en particulieren Villa Pardoes kunnen steunen.

19 maart 2003 - De Efteling als decor voor een videoclip. Niet zo vreemd natuurlijk aangezien de Efteling vaak het decor is voor diverse televisieprogramma's. Omroep Brabant meld op haar teletekstpagina dat het nummer in het Brabants dialect is geschreven door Nico van de Wetering uit Sint-Oedenrode en wordt gezongen door twee zevenjarige meisjes, afgelopen woensdag in de Efteling is opgenomen. Het nummer zal gratis worden op alle basisscholen in Noord-Brabant.

17 maart 2003 - Het wil nog niet echt lukken met Efteling Droomrijk. Waren er eerst problemen met het bestemmingsplan en de hoeveelheid te compenseren bos, nu lijkt een das de bouw van het bungalowcomplex sterk te vertragen. Volgens de 'Stichting Das en Boom' zijn de dieren zeer honkvast. De stichting wil dat de das ongestoord in zijn burcht kan blijven en in de buurt voedsel kan vinden. De Efteling zoekt een oplossing. Bij de plek van de burcht wordt voorlopig niet gebouwd.

17 maart 2003 - Een verjaardagsfeestje met Pardoes of Pardijntje -servetten, -bordjes en -bekers. Het is mogelijk, want de Albert Heijn geeft deze week 50% korting op een 'Tafellaken Pardoes of Pardijntje' (€ 2,25), 'Beker Pardoes of Pardijntje' (€ 0,99), 'Bord Pardoes of Pardijntje (€ 1,49) en 'Servetten Pardoes of Pardijntje (€ 0,99). Op de genoemde artikelen staan of Pardoes (als Tovernar), of Pardijntje (als prinses) afgebeeld.

13 maart 2003 - "In This Together", het nummer uit de voorshow van PandaDroom, is nu uit op CD. (Nog) niet op een Efteling, maar op de nieuwe album van Trijntje Oosterhuis. Het nummer is qua begeleiding ook anders dan die in de Efteling. Mocht Trijntje Oosterhuis ooit dit nummer apart als single willen uitbrengen, dan zou dat het eerste echte Efteling-attractie nummer zijn dat de hitlijsten zou bestormen

12 maart 2003 - Douwe Egberts viert haar 250e verjaardag. Ze doen dit met verschillende acties, één daarvan is korting geven op een dagje Efteling. Naast deze korting van € 4,- (+ 4 Feestpunten) zijn er een Pardoes en Pardijntje koffiemok uitgekomen. Deze zijn voor € 3,75 (+ 1 Feestpunt) te bestellen/kopen. Wie geen Feestpunten heeft, maar toch graag de beide mokken wil hebben kan tot en met 11 juli terecht in De Florant (Reizenrijk) en Het Poffertje (Marerijk), een mok kost dan € 4, 75 (met thee of koffie).

11 maart 2003 - Wie weleens naar TelSell kijkt op de commerciële zenders, kan tegenwoordig ineens een reclame voor de nieuwste Laaf voorbij zien komen. Laaf Lucien, is een Laaf die bij een emmertje zit dat vol loopt met water. In de reclame zitten ook beelden van Het Lavenlaar. Maar het mooiste is wel dat Ton van de Ven, van achter zijn tekentafel zelf verteld over de (geschiedenis van de) Laven. Van deze jongste telg uit de Lavenfamilie is maar een gelimiteerd aantal verkrijgbaar. Laaf Lucien kost bij TelSell € 69.95 (excl. verzendkosten).

10 maart 2003 - De Efteling heeft de 'Groepsarrangementen en Evenementen'-folder uitgebracht. De folder ziet er qua lay-out als de Park-Informatieboekjes van het vorig seizoen. De Efteling heeft weer een keur aan arrangementen en (zakelijke) evenementen. Eén daarvan is het nieuwe Kleurenfeest 'De Tinteling': "een waaier van violetblauwe zang, vurig rode tango en goudgele salsa..."

8 maart 2003 - Abonnementhouders kunnen een dezer dagen een brief van de Efteling tussen de post vinden. In de brief staat vermeld dat de abonnementsaanvraag reeds is verwerkt. Nieuwe abonnementhouders krijgen een nieuw pasje, die er anders uitzien dan de bestaande pasjes. In de brief staat ook vermeld dat in de loop van dit seizoen alle bestaande pasjes stapsgewijs vervangen zullen worden door de nieuwe pasjes.

5 maart 2003 - Twee gratis toegangskaarten voor de Efteling winnen? Dat kan, Postorderbedrijf Neckermann geeft 50 keer 2 kaarten weg. Het enige wat je ervoor moet doen is een kleurplaat inkleuren en opsturen. Op de site van Neckermann staat: "We houden bij het jureren natuurlijk rekening met je leeftijd. Kleur de plaat zo mooi mogelijk, vul je gegevens in op het deelnameformulier en... opsturen, maar doe dit wel vóór 30 juni 2003!" De acties met Eftelingkaartjes is dus weer van start gegaan.

4 maart 2003 - De liefhebbers van Pardoes-merchandise kunnen deze week voor een zacht prijsje (€ 4,99 per stuk) de CD-roms van Pardoes de Tovernar bij Trekpleister kopen. Het zijn dezelfde CD-roms als die afgelopen seizoen al in de rekken van de (Efteling)-winkels lagen. Wat wel opvallend is, dat is dat het logo van Pardoes, zoals het tot dusver altijd in de diverse publicaties vermeld stond, is vervangen door het nieuwe goudkleurige logo dat al reeds op de tweede strip van Pardoes stond. Ook bevatten deze 'Trekpleister' versies geen boekje met aanvullende informatie over het spel. Deze handleiding staat wel in PDF-formaat op de CD-roms, zodat het spel zonder al te veel problemen toch uitgespeeld kan worden