Voorpagina « Juni 2003Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Juni

28 juni 2003 - De Enige Echte Efteling Fanfare zal wél dagelijks in de Efteling optreden!!! Dat staat in de nieuwsrubriek van de Efteling: Extra lang genieten van alle attracties en sprookjes in de Efteling? Dat kan tijdens de Zeven Mijls Zomer. Maar ook extra lang genieten van entertainment. Elke dag kan de bezoeker bijvoorbeeld De Enige Echte Efteling Fanfare tegen het lijf lopen. Of de stunts bekijken van Les Kids met hun sensationele trampolineact.

28 juni 2003 - De CD van de Wonderlijke Efteling Show is eindelijk te koop. Voor € 14,50 is deze CD te koop. Voor de frequente bezoekers een beetje een tegenvaller, omdat een groot aantal teksten overkomen alsof het luistersprookjes zijn in plaats van een show. Erica Groeneveld, Paula Snoeren, Arno Smits en Riel de Groot, zijn de zangeressen/zangers op deze CD.

27 juni 2003 - Op woensdag 27 november 2002 hebben Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten samen met een groepje kinderen van Villa Pardoes en de Anton Pieck-school de Wensbron in de Efteling geleegd. Bij deze Wensbron doen jaarlijks vele mensen, waaronder ook een groot aantal kinderen, een wens. Om hun wens kracht bij te zetten, werpen de bezoekers vaak een munt in de Wensbron. Het resultaat mag er ook dit jaar zijn: 5495 Euro!

26 juni 2003 - Sinds vandaag is het Efteling Hotel een officiele trouwlocatie. Eén van de stellen die hier trouwden was Cas van de Ven en Trudy Priem. Ambtenaar van de burgelijke stand was vandaag Agertha Beck, vrouw van voormalig directie voorzitter van de Efteling Paul Beck. Er kan voortaan iedere eerste donderdag en vrijdag van de maand getrouwd worden.

25 juni 2003 - Vanmiddag (rond 12.45) zijn VogelRok en Carnaval Festival kortstondig ontruimd geweest na een brandmelding. Binnen 10 minuten waren beide attracties ontruimd. Een paar schoolkinderen hebben in VogelRok een rookbom aflaten gaan bij de trap richting de actiefotobalie. In ettelijke seconden waren de Efteling Brandweer en beveiliging ter plekke. Dit is al de tweede keer deze week dat er brandmelding is. Afgelopen dinsdag stond de brug achter/naar de Piraña al in brand. Deze is momenteel nog afgesloten.

24 juni 2003 - Een speciale editie van de Magische Mail is vandaag bij velen in de mailbox gedropt. Deze editie is compleet gewijd aan de musical Doornroosje. Hierin wordt nogmaals in het kort wat over het Theater verteld en natuurlijk ook over de arrangementen van deze voorstelling.

21 juni 2003 - Vandaag zal de VIP-première zijn van het Efteling Hotel. Dit is de tweede keer eigenlijk, maar aangezien nu het gehele theater af is, is er nogmaals een feestelijke opening. Vanaf maandag is het theater ook voor de bezoekers van het park via de voorzijde te betreden. De show die dit jaar op de planken staat, zal ook nog in 2004 te zien zijn.

20 juni 2003 - Een groot aantal artiesten die tijdens de Zomeravonden zullen optreden zijn bekend. Zo treden tijdens o.a. de volgende artiesten op: Re-play, The Gibson Brothers (Saturday Night Fever), Saskia & Serge, Grant & Forsyth (It's Country Time), Linda Wagenmakers, Tony Neef, Vera Mann (Musical On Stage), Talenten uit Idols, Do (Jong Talent) The Dutch Rythem Steel- & Showband, Jody Bernal (Hot Caribbean Night), Ester Hart, Edsilia Rombley (Nationaal Songfestival), Marianne Weber, Vader Abraham en Koos Alberts (Nederlands en Brabants Levenslied).

20 juni 2003 - Eén dezer dagen kunnen de abonnementhouders en mensen dis zich via de Eftelingsite hebben aangemeld de zomer editie van het blad 'Wonder' op de deurmat vinden. Hierin staat ondermeer informatie over de Musical Doornroosje, de nieuwe Hotel suites een aantal andecdotes en een paar spelletjes. Ook staat de nieuwe serie Sprookjesbos-pins hierin afgebeeld. Ook staat er een artikel (met tekening) in over het vernieuwde Anton Pieckplein, hierin wordt ook gesproken over het 'Efteling Museum': "Wonder Depot" welke beheerd zal worden door vutters en gepensioneerden.

19 juni 2003 - In BN de Stem is vandaag te lezen dat een bezoeker uit Eindhoven op 20 april een man uit Kaatsheuvel heeft neergeslagen, omdat deze zou hebben voorgedrongen bij een PandaDroom-stalletje. Er ontstond een woordenwisseling. De Eindhovenaar voelde zich daarbij, volgens eigen verklaring, bedreigd en nam zijn tegenmaatregelen. Met een gerichte vuistslag, recht in het gezicht. Het slachtoffer raakte bewusteloos, moest met een ziekenauto naar het ziekenhuis afgevoerd worden en werd in de dagen daarna meerdere keren aan zijn kaak en oogkas geopereerd. De Eindhovenaar, die volgens eigen verklaring problemen heeft met zijn opvliegend karakter, werd uiteindelijk door de politierechter tot 140 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke cel veroordeeld.

18 juni 2003 - De CD van de Wonderlijke Efteling Show (de 2003 versie), zal naar alle waarschijnlijkheid eind deze maand in de winkeltjes liggen. Het is nog niet bekend welke zanger, zangeres, kleermaker en De Gelaarsde Kat meedoen op de CD.

16 juni 2003 - Zoals het er nu naar uitziet, zal De Enige Echte Efteling Fanfare niet op de entertainmentkalender staan van de Zevenmijls Zomer. Maar er is ook goed nieuws, in het naseizoen zijn ze weer van de partij.

15 juni 2003 - Langnek is tijdelijk neergestreken langs de A44 ter hoogte van Leiden, naar aanleiding van een prijsvraag uitgeschreven door Interbest Reclamemasten. Reclamebureau Afact uit Amsterdam won met de Langnek-inzending de derde prijs. Deze bronzen prijs is goed voor een maand lang aanwezigheid op één van de reclamemasten. De Efteling is zeer verheugd met de prijs. De Efteling bleek een gewild onderwerp voor de creatieven-prijsvraag. Maar liefst 4 inzendingen waren gebaseerd op Efteling-sprookjes. Vooral de keuze voor Langnek stemt de Efteling bijzonder gelukkig. Uit onderzoek blijkt dat dit figuur, samen met Holle Bolle Gijs, als eerste wordt genoemd op de vraag aan welk figuur men denkt bij 'de Efteling'.

14 juni 2003 - Er is nu een vrij goedkope manier om aan pins te komen. Er zijn nu setjes van vijf pins te koop voor maar 5 euro. Er zitten telkens twee dubbele tussen, waardoor het ruilen gestimuleerd wordt. En met de komst van zes nieuwe Sprookjesbos-pins is het makkelijk om zo de pincollectie te completeren.

13 juni 2003 - Na lang wachten is de video van de De Enige Echte Efteling Fanfare eindelijk op video te koop. Deze video kost € 17,95 en heeft op de voorkant een foto van de prinses en de markies, samen met Pardoes, de Kleermaker, De Gelaarsde Kat, Christian Farla en Bianca. De hoes ziet eruit alsof deze van de eerste de beste Deskjet printer is afgerold. De CD laat helaas nog even op zich wachten.

9 juni 2003 - De geruchten gaan, dat De Enige Echte Efteling Fanfare misschien niet aanwezig zal zijn tijdens de Zevenmijls Zomer. Eerder werd al gesproken over het enkel aanwezig zijn in de weekenden. Hopelijk bedenkt de Efteling zich nog, want momenteel is er geen enkele entertainmentact die aan de Fanfare kan tippen.

7 juni 2003 - De klusjes en onderhoudsprojecten zijn een maand voor de Zeven Mijlszomer nog volop in te zien in het park. Onlangs verrezen er bij het Theater en PandaDroom een buggystalling, en vandaag stond het gebouw van De Chinese Nachtegaal (die er nog maar 4 jaar staat) in de steigers. De grote projecten van dit seizoen lijken beide niet tegelijk klaar te zijn. Achter het Huis van de Vijf Zintuigen is het plein reeds doorgetrokken naar het Theater, dat momenteel van binnen wordt afgewerkt. Het Anton Pieckplein daarentegen is nog lang niet klaar. De geveltjes beginnen vrij langzaam vorm te krijgen, en enkel de zweefmolen staat er in volle glorie.

6 juni 2003 - Komende maandag (2e Pinksterdag) zullen de laatste drie zandscuplturen onthuld worden. Uit een kleine 100 inzendingen voor de 2 maanden durende ontwerpwedstrijd zijn uiteindelijk de ontwerpen van Mark de Rooy (15) uit Drunen, Christel van Dooren (35) en Frédéric Renders (5) uit Lichtaart (België) en Michelle Blondeel (10) uit Driebergen respectievelijk de nummers 1, 2 en 3 geworden. Momenteel bestaat het zandsculpturenfestival nog uit 8 grote sprookjes-sculpturen. Het Sprookjesstrand is nog te zien tot en met 30 juni. De ontwerpen zijn gebaseerd op het Volk van Laaf, De Tuinman en de Fakir en Carnaval Festival.

3 juni 2003 - Op zondag 15 juni aanstaande treedt het populaire K3 op in de Efteling. Dit staat in een persbericht van het park. Vanaf 13.00 uur deze dag start het Belgische poptrio met een mini-concert. Hierin zullen onder andere het voor deze Vaderdag toepasselijke nummer Papapa en de hit Toveren uit de musical Doornroosje, de musical die vanaf november te zien is in het Efteling Theater, ten gehore worden gebracht. Aansluitend zal K3 ter promotie van hun nieuwe single een danswedstrijd ´Oya Lélé-dansen´ houden. Een 100-tal dansscholen en verenigingen met in totaal zo'n 2000 kinderen verlenen hierbij hun medewerking. Natuurlijk kan het reguliere publiek ook getuige zijn van het swingende voorprogramma, het K3-optreden en de danswedstrijd.

2 juni 2003 - Zoals je hier onlangs al kon lezen, is het logo van VogelRok veranderd. Hiermee is ook gelijk de souvenirlijn rondom deze attractie veranderd. Zo zijn er nieuwe t-shirts, longsleeves, sokken, mutsen, petjes, CD-bewaarmapjes, schrijfmap, muisblad, en een VogelRok-pin. Deze zijn te koop bij het Valies, een een groot deel van deze artikelen zijn ook te vinden bij de Efteldingen. Naast deze VogelRok-pin, is er ook een pin van een Droomvluchtelfje verschenen.

1 juni 2003 - Op 6 juni wordt om 14.40 uur op Nederland 1 'The making of PandaDroom' herhaald. In PandaDroom maak je samen met de panda een spannende 3D-wereldreis door de indrukwekkende natuur van Moeder Aarde. Je ontdekt de leefgebieden van de ijsbeer, de zeeschildpad en de orang-oetan. Een reis die al je zintuigen beroert en die je weer in contact brengt met de natuur. Als mensen en dieren weer wat dichter bij elkaar komen, wordt panda´s droom werkelijkheid!