Voorpagina « Juli 2006Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Juli:

30 juli 2006 - Vanaf deze week is Guusje te koop als pluche beest! Daarnaast is ook de sleutelhanger van Guusje te krijgen. Dat alles voor een respectievelijke prijs van € 9.95 en € 3,95. Ze zijn alleen te koop bij Valies en Efteldingen.

28 juli 2006 - Morgenavond wordt een extra Efteling PinParade-moment gehouden. Tussen 19.00 en 22.00 uur wordt bij de Loetiek de EftelingGouwen pin opnieuw uitgegeven. Voor de trouwe verzamelaars zal er een extra verrassing zijn.

26 juli 2007 - Bezoekers die de VogelRoklasershow nog kennen weten dat hier een apart nummer van Yanni gebruikt werd. Deze muziek is nu tijdelijk weer in het park te horen bij de Lego tentoonstelling. Bij binnenkomst van het Fata Morgana Complex speelt een Lego-bandje deze muziek. Het orginele nummer uit onder andere het album Live at the acropolis, genaamd Acroyali werd gebruikt. De versie die je krijgt te horen is de bewerkte versie van De Efteling, welke toen in de lasershow te horen was.

26 juli 2007 - Bij het spelprogramma That's the question gepresenteerd door Bert van Leeuwen werd gisteravond een vraag gebruikt met betrekking tot de Efteling. De kandidaat kreeg de volgende vraag voorgeschoteld: Hoe heet de Oosterse attractie uit de Efteling? Uit een letterhussel moest de kandidaat de naam Fata Morgana halen wat lukte. Het was niet de eerste keer dat spelvragen in That's the question over De Efteling gingen. Vorig maakte het programma ook al een foto vraag over de Efteling. De gebruikte foto toen (van de spiegel van Sneeuwwitje) is destijds gerbuikt is, was afkomstig van Erwin's Eftelingsite.

22 juli 2006 - Tegenwoordig zijn er naast de Pardoesponcho's ook ponscho's van De Vliegende Hollander. In de Kombuys is De Vliegende Hollander poncho te verkrijgen voor dezelfde prijs als de oude poncho's. € 4.50 voor een kindermaatje en € 5.50 voor een volwassen maatje. De opdruk op deze poncho is hetzelfde als die van De Vliegende Hollander (lichtjes)pin.

21 juli 2006 - In de lente zijn in het Sprookjesbostheater opnames gemaakt van Roodkapje en Sneeuwwitje die hun sprookje vertelden en zongen. Waar het vermoeden ging dat het op de nieuwe park dvd zou komen is nu gebleken dat het heel ergens op te vinden is. Op de dvd Sprookjes V is de show te vinden als bonusmateriaal bij de 3 sprookjes.

16 juli 2006 - Abonnementhouders hebben afgelopen week (of zullen hem nog ontvangen) een envelop gekregen met daarin een verzoek tot invullen van een enquete. Als presentje is er een holografische lineaal bijgevoegd en een kortingskaartje voor 4 personen. Ook de Wonderwaardigheden zijn bijgevoegd.

9 juli 2006 - Vandaag zijn er twee nieuwe pins uitgebracht die behoren bij de jubileum reeks. De een is 20 jaar Fata Morgana, en de andere is 40 jaar De Indische Waterlelies. De pins zijn in dezelfde stijl als de vorige jubileum pins. Uiteindelijk zullen in deze serie 8 pins uitkomen, we zitten dus op de helft.

4 juli 2006 - Er zijn nieuwe souvenirs bijgekomen in het PandaDroom assortiment. Tegenwoordig kun je je tafel ermee dekken. In de nieuwe collectie zit een placemat, een drinkbeker en een bord. Allen zijn ze opgesierd met de hoofdpersonen uit de attractie.

3 juli 2006 - De uitbreiding van het Loonsche Zand lijkt nu dan toch te lukken. Het plan voor een recreatiepark is er al sinds begin jaren negentig maar strande door onenigheid tussen BMF (Brabantse Milieu Federatie) en de Efteling. Het project werd door de raad van State tegengehouden wegens een procedurefout. De Efteling hoopt later dit jaar met de plannen naar buiten te komen.

2 juli 2006 - Efteling Sprookjes deel 5 en 6 liggen sinds afgelopen week in de Eftelingse winkels. De cd's met vertelde sprookjes en liedjes zijn een vervolg op de door ReDi uitgebrachte cd's. Deze keer hebben de volgende sprookjes een plek gekregen. Op de cd's staan onder andere de sprookjes: De Chinese Nachtegaal, Het Tinnen Soldaatje, De Rattenvanger van Hameln en De Kleine Zeemeermin.