Voorpagina « Juli 2005Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Juli:

30 juli 2005 - De in het voorseizoen aangekondigde wijzigingen bij de Python lijken zo langzamerhad zichtbaar te worden. Al enkele weken wordt druk getest met een van de twee lege onderstellen van de nieuwe treinen. De treinen, van Kumbak, zullen veel opener zijn dan de huidige treinen (van Vekoma). Op de onderstellen die momenteel op het zijspoor staat is al wel het woord Python uit het nieuwe logo te zien. Het nieuwe logo is in 3D uitgevoerd, en hangt al boven de ingang. Uiteraard bestaat het uit een slang, en wel metpuntige tanden en een ver uitgestoken tong.

30 juli 2005 - De derde zomeravond, de verrassingsavond mag een groot succes genoemd worden. Ondanks het slechte weer overdag, waren de rijen bij diverse attracties vrij lang. De verrassing bleek uit optredens van onder andere Lange Frans en Baas B, Peter Koelewijn en Xander de Buisonjé te bestaan. De picknickweide waar het het hoofdpodium dit jaar staat was dan ook afgeladen vol bij de optredens.

27 juli 2005 - Eerder deze week opende de evenementenruimte van Fata Morganahaar poorten dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur voor de Lego tentoonstelling. Het inmiddels jaarlijks terugkerende evenement staat dit jaar in het teken van Hans Christian Andersen. In een speciale ruimte staan een vijftal mooie, herkenbare modellen uit de sprookjes van Hans Christian Andersen. Ook Hans Christian Andersen is zelf tot Lego verworden, en laten nu Lego en Andersen beide uit Denemarken komen...

23 juli 2005 - Op zomeravonden is vanwege de drukte bij de Likkebeard het pad van de Pegasus naar de Piraña na 16.00 uur geopend. Dit moet voorkomen dat de lanen van het Pirañaplein naar de Meermin vollopen. Voordeel is wel dat de Python en Pegasus na vieren weer makkelijker bereikbaar zijn, en dat bezoekers niet helemaal om hoeven lopen.

24 juli 2005 - Steeds meer Chinezen komen naar Nederland om vakantie hier te vieren. Dat staat is vandaag in verschillende kranten. Althans twee dagen, aangezien hun bezoek aan het kikkerlandje deel uit maakt van een Europatour. De Efteling profiteert hier niet echt van aangezien de Chinezen meer voorkeur hebben voor Amsterdam en de Zaanse schans.

21 juli 2005 - Op Tussen de scheepsresten, oud wrakhout, touwen en scheepslantaarns waarvan de Kombuys is gebouwd, werd afgelopen week een logboekpagina gevonden van het VOC schip Den Hollander. De oude jutter die de Kombuys beheert kan niet lezen, maar hij heeft gevoelsmatig begrepen dat deze pagina van belang is. Daarom heeft hij hem op de achtermuur van zijn etablissement gespijkerd, waar alle gasten het goed kunnen lezen:

De dertiende april zestienhonderdvijfenzestig, thuis

Eindelyck is voor my den groote dag aengebroocken. Heeden sal Ik worden benoemd tot Kapitein der VOC door de Heeren Bewindhebbers van den Compagnie. Myn schip Den Hollander is in aenbouw en thans binnen enkele maenden klaer voor zyn eerste reis naer De Oost. Het schip sal het snelste van den Compagnie zyn, tot heeden toe gebouwd. Soo snel als werden Wy gedraeghen op vleughels. Ja, Wy sullen werckelyck vlieghen over de golven van de see…

Morghen inspecteer Ik myn handelswaer, die tegen hoogen winst sal worden geruild met de speceryen uit De Oost. Een afspraeck is gemaeckt om seelui in dienst te nemen ende Ik soek nog eenen goeden eerste stuurman.

Teevens mocht Ik vanwegen myne benoemingh de harthelycke ghelukwenschen in ontvanghst neemen van myn verloofde Catharina. Wy ghaan nu spoedigh in het huwelyck treeden. Een prachtig zyden kostuum wordt my volghenden weeck aengemeeten voor het huwelycksfeest


21 juli 2005 - Ook vandaag werd weer volop gefilmd voor de nieuwe commercial. Vandaag werden onder andere de Piraña, Swiss Bob, Pagode en VogelRok aangedaan. Dit onder de bezielende leiding van regisseur Dennis Bots. Dennis is geen vreemde voor de Efteling, in het verleden maakte hij de korte speelfilm Hugo, Spiegel van Sneeuwwitje en de projectie uit Het meisje met de zwavelstokjes.

20 juli 2005 - Feest rondom 500e voorstelling nieuwe parkshow Efteling Sprookjesshow, dat is de titel van het jongste persbericht. Woensdag 27 juli nodigt de Efteling alle kinderen van 4 t/m 12 jaar uit, die op die dag jarig zijn, voor een gratis bezoek aan de Efteling. Die dag is namelijk de 500e voorstelling van de Efteling Sprookjesshow en dat mag gevierd worden. In de nieuwe parkshow in het Efteling Theater komen 2 sprookjes van Hans Christian Andersen tot leven. De jeugdige jarigen van die dag mogen ook nog een vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje gratis meenemen om het feestje rondom de Sprookjesshow in de Efteling mee te vieren. De Sprookjesfee uit de Efteling Sprookjesshow brengt voorafgaand aan de 500e show op het theaterplein een meezingversie van het populaire lied ´Hatsiekiedoe Hatsiekiedee´ en iedereen kan meezingen.

19 juli 2005 - Met de komst van de nieuwe Sprookjesshow is het natuurlijk weer de vraag of de Efteling er een CD en DVD ;van uit brengt. Volgens geruchten zou dat met deze show niet het geval zijn, evenals met Efteling on Ice en de Wonderlijke Efteling Show 2002 (met Hans Klok). Maar navraag bij Theaterpersoneel leverde een verrassend antwoord op. Volgens het personeel zal er eind september/begin oktober een DVD uitkomen van de Efteling Sprookjesshow. En nu maar hopen dat deze er echt komt.

19 juli 2005 - De Efteling is vandaag begonnen met de opnames van de commercial voor 2006. Er is vandaag gefilmd bij het Huis van de Vijf Zintuigen, Roeivijver, Theater en Piraña. Voor deze commercial deden tientallen figuranten mee. Hoe de commercial eruit komt te zien, zullen we volgend voorjaar zien in een van de vele reclameblokken.

10 juli 2005 - Het is vandaag weer Efteling PinParadedag. Voor alle Pinverzamelaars weer het moment om de collectie te verijken met ditmaal drie nieuwe pins. De Hans Christian Andersen pin (met eenzelfde afbeelding als de gedenkplaat in het Sprookjesbos, Pardijntje en een TiTaTovenaarpin (logo).

7 juli 2005 - Het is vandaag de dag van het sprookje. Voor de Efteling reden voor een feestje. De Belgische graven en gravinnen komen donderdag samen met hun kinderen, allen kleine graafjes en gravinnetjes, naar de Efteling. Ze maken er kennis met de Andersen-sprookjes in het Sprookjesbos. De Chinese Nachtegaal, De Rode Schoentjes, De Kleine Zeemeermin en Het meisje met de zwavelstokjes zullen jong en oud, net als vroeger, bekoren. De graven en gravinnen zullen bovendien een gedenkplaat onthullen die blijvend herinnert aan Hans Christian Andersen.

3 juli 2005 - Opa's en oma's gaan steeds vaker naar attractieparken. De 50 plussers rukken op in het pretpark. Ze gaan niet voor de achtbaan maar de Piraña is nog wel in trek. Er zijn 65 plussers die één keer per week naar 'De Efteling' gaan. Ze vinden het fijn dat er zowel jongeren als ouderen in het park aanwezig zijn. Vele ouderen hebben het park vanaf het begin zien opbouwen. Toen was het nog een Sprookjesbos nu met alle snelle attracties is er natuurlijk veel veranderd. Zelf houden ze het op de wat rustige attracties zoals bijvoorbeeld de 'Gondoletta's'. Uitrusten en genieten doen ze op een bankje in het Sprookjesbos.

1 juli 2005 - 'Heel bijzonder waren Mario Goorden en Linda Meulblok uit Etten-Leur.' Zo kopt het persbericht van de Efteling. Zij legden hun etappe af gekleed in de oud-Hollandse stijl uit het sprookje van de Rode Schoentjes, met hun zoontje Jibbe in de rugdrager. Zij hadden de Engelse wals jaren geleden geleerd, maar de afgelopen weken voldoende kennis opgedaan uit bibliotheekboeken en vervolgens urenlang geoefend om de wals voldoende te beheersen. Zij werden voor hun uitstraling én inzet beloond met de eerste prijs, een overnachting in de Hans Christian Andersen Suite van het Efteling Hotel, mét verfrissende voetmassage. Het jongste paar, Bohdy Rottier (12 jaar) en zijn danspartner Romy Luijkx (8 jaar) uit Roosendaal, walsten gekleed als Hans en Grietje door het park. Ook zij werden beloond voor hun sprookjesachtige kleding en enthousiasme.