Voorpagina « Juni en Juli 2004Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Juni en juli:

24 juli 2004: Het online bestellen van entreekaarten in een groot succes, dit staat op de Eftelingsite. Bezoekers die via de Efteling-website kaarten bestellen, kunnen sinds kort hun entreebewijzen ook per sms ontvangen. Enkele maanden eerder introduceerde de Efteling al de mogelijkheid om het entreekaartje direct op het beeldscherm te ontvangen en zelf uit te printen. Het on line bestellen van entreekaarten is in korte tijd populair geworden bij vele duizenden bezoekers. Zij hoeven niet langer de deur uit om hun entreebewijs bij een van de verkooppunten te kopen. Na het bestellen van een kaartje via www.efteling.com en betaling per creditcard ontvangen zij hun entreebewijs met barcode direct op het beeldscherm of per sms. De barcode wordt vervolgens gescand bij de kaartcontrole. Daarmee heeft de deelnemer direct toegang tot het park.

21 juli 2004: Het Efteling Hotel is sinds gister een fraaie speeltuin rijker, aldus het jongste persbericht van het park. Naast het indoor Speelkasteel in het hotel is op het buitenterrein bij het terras van het restaurant een speelplaats van 750 m² verrezen. De speeltuin bestaat uit een half gezonken schip, waarvan de boeg, de mast en het achtersteven nog boven de grond uitsteken en de 3 verschillende speelelementen vormen. De aanleg van de speelplek voor kinderen past in de nieuwe koers die het Efteling Hotel vaart.Carrousel Paleis

17 juli 2004: Via de site van de RVU is bekend geworden dat het programma 'terug op de werkvloer' op 28 juli op nederland 3 te zien is vanuit de Efteling. Deze uitzending is eerder uitgezonden op 22 januari 2002. Samen met Olaf Vugts neem je een kijkje achter de schermen in de Efteling. Je ziet hoe hij de taken van de gewone werknemer overneemt. Ook dan blijkt dat niet alles op rolletjes loopt.

4 juli 2004: Vandaag is de 4e Pin Parade dag. Vandaag is de Pardijntje Pin (met lichtjes) te koop. Ook de Pardoes variant die tijdens de Zeven Mijls Zomer 2003 te koop was is opnieuw uitgebracht. Later deze maand zal naar verwachting een speciale pin uitkomen voor de abonnementhouders. Hierop zal het logo van 2004 komen te staan.

14 juni 2004: De drie hoofdrollen voor de musical 'De kleine zeemeermin' zijn bekend. Net als vorig jaar met Doornroosje zullen ook nu weer een aantal bekende namen op het affiche komen te staan: Kim-Lian als Lisa de zeemeermin, Joost de Jong als prins Barend en Mariska van Kolk als zeeheks Anna Moon.

6 juni 2004: Het is weer de eerste zondag van de maand en dus komt er een nieuwe pin uit. Of beter gezegd een heruitgave van de 'Schatkamer van de Sprookjes'pin. Voor € 3,- kon deze (tot voor kort) zeldzame pin bemachtigd worden. Naar verluid zullen dit seizoen nog meer pins opnieuw uitgegeven worden.

1 juni 2004: Wie tijdens de reclame's op tv niet weg zapt maakt grote kans Eftelingacteurs voorbij te zien komen. Zo zit Arijan van Bavel (beter bekend als Appie/Adje) in het spotje van Albert Heijn en Cup A Soup. De gezant (van het Pieckfijnplein) zit in de DubbelFrisss reclame en 'Patty Plankenkoorts' (2003 applaustheater) in de KPN/telefoonboekreclame.