Voorpagina « Juli 2003Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Juli:

31 juli 2003 - De film SOS Planet, die het verhaal over de samenwerking tussen het WNF en de Efteling (inclusief een tour door de Efteling) vertelt, is onlangs verschenen in de Verenigde Staten op DVD. Dit is vandaag gepost op Wonderchat (mailinglist van Eftelingliefhebbers). De DVD, in 5.1 Dolby Digital, bevat, behalve de documentaire, ook de integrale PandaDroom-film ("PandaVision") zowel in 3D-versie (brilletje bijgeleverd) als in gewone versie, audiocommentaar van regisseur Stassen, een making-of van de 3d-film, de originele trailers, ook hier weer zowel in 3D als 2D, en "outtakes" en bloopers zoals je ook bij Pixar-films bij de aftiteling te zien krijgt. De dvd is momenteel alleen nog maar verkrijgbaar in Regio 1-versie, maar in het najaar komt hij ook in Regio 2 uit.

31 juli 2003 - Maar liefst vier nieuwe pins zijn er in de Efteling verkrijgbaar. Deze keer niet uit de Sprookjesbosserie en ook geen aparte attractie pins. Deze keer zijn het pins van het Anton Pieckplein. Op het plein is een soort Ezeltje strek je! systeem toegepast. Na inworp van € 1,- maakt een smid een pin. De afbeeldingen zijn: De smid, De Bremer Stadsmuzikanten, Accordeonspeler en De Ganzenhoedster.

30 juli 2003 - Twee gloednieuwe themavonden staan voor de deur: Musical on Stage, met o.a. Linda Wagenmakers, Tony Neef, Ben Cramer op 2 augustus en Jong Talent met o.a. Do en Idols Jamai en David op 9 augustus. Jamai zal dan voor het eerst een programma van een half uur ten gehore brengen.

29 juli 2003 - Aan het getouwtrek rondom Droomrijk lijkt maar geen einde te komen. De mogelijkheid bestaat dat de Efteling nog eens 8 hectare extra moet compenseren bovenop de al vaststaande 41 hectare. Dat blijkt uit een advies van Raad van State. De extra hectare betreft de agrarische enclaves in het oosterlijk deel van het bosgebied. Hoeveel er uiteindelijk gecompenseerd moet worden zal later bekend worden.

28 juli 2003 - De Efteling is druk bezig met details. Zo heeft het park nu ook wat struiken die tegen het Spookslot opliepen helemaal weggehaald/gesnoeid. Voor de jongere bezoekers komt er iets tevoorschijn wat ze wellicht alleen van oude foto's kennen: het stuk muur in de vorm van een doodshoofd.

26 juli 2003 - De samenwerking tussen de Efteling en de Geesink Studio's is na het succes van de PinParade nog iets uitgebreid. Sinds gister zijn er nieuwe souvenirs van het Sprookjebos te koop bij de Marskramer en de Efteldingen. Het gaan om relatief grote beeldjes van Holle Bolle Gijs, Langnek, Heks (van Hans en Grietje), en de Wolf (van de Zeven Geitjes) en Roodkapjete koop voor € 14,95. Het ontwerp is gelijk aan die van de pins.

25 juli 2003 - Vrij onverwacht is er dit jaar toch nog een nieuw sprookje in de Efteling gekomen. Het net als bij Raponsje, om een verhaal van de Gebroeders Grimm: De Bremer Stadsmuzikanten. Het sprookje is niet terug te vinden in het Sprookjesbos, maar op het vernieuwde Anton Pieckplein. En net als het Ganzenhoedstertjeis ook dit sprookje als fontein uitgebeeld.

24 juli 2003 - Vanaf komende maandag (28 juli) zal het vernieuwde Anton Pieckplein voor het eerst geopend zijn voor het publiek. Hiermee is dan ook het tweede grote project van dit jaar af. Momenteel wordt nog de laatst hand gelegd aan een aantal details en de draaimolens.

19 juli 2003 - De twaalfde editie van de Magische Efteling Mail is vandaag weer in vele mailboxen terecht gekomen. Echt veel nieuws staat er niet in. Naast informatie over de ZevenMijls Zomer en de thema avonden, wordt er ook aandacht besteed aan de nieuwe Wonderlijke Efteling cd en VHS. Het enige nieuwtje is dat het Efteling Hotel nu ook via internet is te boeken. Verder de gebruikelijke reclame over de musical Doornroosje. Via de officiele Efteling site kan je je aanmelden voor deze mail.

17 juli 2003 - Op maandag 21 juli zal de Belgische radiozender Radio Donna live uitzenden vanuit de Efteling, aldus een persbericht van het park. In de kiosk voor restaurant ´t Witte Paard zal de zender van 12.00 - 17.00 uur met haar programma de ether in gaan. Aan deze uitzending verlenen verschillende bekende artiesten hun medewerking. waaronder de populaire Belgische meidengroep K3. Zij zullen om 13.15 uur een miniconcert verzorgen op de Zonneweide.

15 juli 2003 - De Efteling is weer nunmmer 1 als het gaat om het populairtste dagje uit. In 2002 bezochten ruim 3,4 miljoen mensen het park. Met 3 miljoen mensen/bezoekers zijn de Amsterdamse Rondvaarten goed voor een tweede plaats.

15 juli 2003 - Gisteren is de Zevenmijls Zomer van start gegaan. De eerste dag, die erg warm was, was vrij rustig. De wachtrijen van zowel Droomvluchtals de Pirañawaren vrij kort. Bij de eerste show van de Wonderlijke Efteling Show zaten ook maar een handje vol mensen. Wellicht koos men massaal voor het strand in plaats van de Efteling.

11 juli 2003 - Vanavond komt op Nederland 2 een portret van Ton van de Ven die onlangs met de VUT is gegaan. Dit wordt uitgezonden in de TV Show van Ivo Niehe. Het programma begint om 21.30.

10 juli 2003 - De site van actiegroep Groenfront over het Entenwoud (Droomrijk) zal aangepast worden. Momenteel start deze site net als de officiële Eftelingsite, en bevat een afbeelding van Pardoes en het officiële logo, welke niet zonder toestemming van de Efteling gebruikt mogen. De site wordt aangepast omdat de Efteling onlangs aankondigde dat er tegen wordt opgetreden.

9 juli 2003 - De voorshow van PandaDroom is flink onder handen genomen, met een mooi resultaat. Als men de zaal binnenkomt is al een variant op de WNF reclame (Morning has broken) te zien, gevolgd door de toelichting over het brilletje en wat wel en niet mag, ondersteund door een animatie van twee apen. De show zelf is ook veranderd, gelijk aan het begin zie je Panda al dromen, en het "I have a dream" zit er niet meer in, evenals het 'Warning!!' De hoofdshow is ook onder handen genomen, de muziek is compleet vervangen (componist: Hans Visser), deze wijziging is erg wennen in het begin.

8 juli 2003 - Het is nog even flink doorwerken voor de mensen die het Anton Pieckplein verbouwen, want op het Park Informatieboekje is te lezen dat deze eind juli gereed moet zijn. Vandaag was in het park al te zien dat de gevels al bijna afzijn. Hoe het met het interieur gesteld is, blijft afwachten.

7 juli 2003 - De politie heeft gistermiddag 10 bezoekers van de Efteling opgepakt, omdat ze een aantal keren de Hitler-groet brachten. Dit staat in het Brabants Dagblad. De politie veronderstelt dat enkele tientallen personen via internet en per mobiele telefoons vooraf contact hebben gelegd voor een ontmoeting in de Efteling. Van een georganiseerde actie zou geen sprake zijn.

5 juli 2003 - De pashouders van de groothandels Lukas Klamer en Makro hebben vandaag een speciale Efteling folder gekregen waarin reclame wordt gemaakt voor het Hotel (gedurende de Zeven Mijlszomer), de Musical Doornroosje, en de afzonderlijke Zomeravonden. Het Efteling Hotel bied 'speciaal voor de pashouders' van de groothandels een Zomerdromen Arrangement aan welke bestaat uit een overnachting in een standaard, luxe kamer, uitgeslapen ontbijtbuffet, dagkaart voor de Efteling en een Zomerse verrassing. Dit voor € 65,00 per persoon per nacht.

5 juli 2003 - Dit weekend is een 'vreemd' weekend. Het valt nog steeds onder de Lente Efteling Entertainment, wat ook duidelijk in het park te zien is. De vele bloemen op de Pardoes Promenade en de zingende aardbeien zijn ook nu nog van de partij. Dit terwijl De Enige Echte Efteling Fanfare afwezig was. Een zeer vreemde ervaring voor bezoekers die op hun Entertainment programma de Fanfare zien staan. Als het goed is komt vanaf 14 juli de zomerentertainment in het park.

3 juli 2003 - In tegenstelling tot wat De Efteling op haar site heeft staat, zal De Enige Echte Efteling Fanfare nu waarschijnlijk weer niet van de partij zijn, deze zomer. Dit laat het park de fans weten middels Wonderchat. Dit houd in dat de mensen die hun vakantie rondom de Fanfare hebben gepland, deze net zo goed kunnen afblazen. Naar verluid zal de Fanfare pas is september terug komen.

2 juli 2003 - De winteropenstelling zal komende winter waarschijnlijk wéér wat langer worden. Dit staat vermeld in de speciale 'Efteling Vakantie' brochure van Vrij Uit! Dit jaar zal het park op drie van vier 'losse' weekenden de vrijdag ook open zijn. De data (onder voorbehoud) zijn: 6, 7, 12, 13, 14, 19 t/m 31 december 2003 en 2, 3, 4, 9, 10, 11, 16, 17 en 18 januari 2004.

1 juli 2003 - Blijkbaar mag de Efteling van mileugroeperingen niet groeien. Dat bleek in het verleden al met het Spookslot en de Python. En nu weer met Droomrijk. Actiegroep Groenfront heeft namelijk in de bossen waar Droomrijk gebouwd gaat worden boomhutten gebouwd om zo het bos van kappen te behoeden. Het is te hopen dat de Raad van State snel toestemming geeft voor de bouw, zodat eindelijk een begin gemaakt kan worden met Droomrijk.