Voorpagina « Januari 2006Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Januari:

25 januari 2006 - Een jaarrond openstelling van het park laat niet zo heel lang meer op zich wachten. Dit is op te maken uit een artikel op de Duitse site 'Coasters and more' naar aanleiding van de perspresentatie van De Vliegende Hollander. "De nieuwe attractie zal 365 dagen per jaar inzetbaar zijn. Vooruitkijkend op 2008 zal De Vliegende Hollander dan het hele.

22 januari 2006 - Bij het huisje van Hans en Grietje stonden meer mensen aan de deur dan normaal het geval is. Of om precies te zijn, Mikkemannen. Op en voor het huisje zitten een aantal mikkemannen te smullen van al het lekkers dat het huisje te bieden heeft. Er zijn er zelfs bij die het fontijntje proberen leeg te drinken.

22 januari 2006 - Totaalbeleving. Dat is een van de kernwoorden van de Efteling. En dat begint al op de parkeerplaats moeten ze gedacht hebben, want wie van het bussenterrein naar het Huis van de Vijf Zintuigen loopt, hoort vanuit de struiken de vertrouwde composities van Maarten Hartveldt. Hierdoor komen de gasten gelijk al meer in de sferen van de Efteling.

21 januari 2006 - Veel pers vandaag in de Efteling, en niet voor niets. Vandaag vond de persconferentie over De Vliegende Hollander plaats. In De Vliegende Hollander kreeg de pers een presentatie te zien, en dus ook al een deel van de inrichting, welke uiterst gedetailleerd is. Uiteraard werden ook de nodige feiten bekend gemaakt, waaronder de hoogte van de toren (22,5 meter), het aantal sloepen (11), en de vaartijd (3,43 minuten).

21 januari 2006 - Niet alleen de attractie werd 'gepresenteerd' aan de pers, ook lag vandaag voor het eerst een nieuw boek in de winkels: "De Vliegende Hollander, biografie van een spookschip" van auteur Reggie Naus. In het boek volgen we het spoor van de sage in de geschiedenis tot nu toe. Het is een reis in woord en beeld. Uiteraard zijn er ook een aantal pagina's aan de Efteling gewijd.

18 januari 2006 - Vandaag stuurde Vakantiereiswijzer.nl weer haar gebruikelijke nieuwbrief richting de vele mailboxen. In deze nieuwsbrief draait het om bijzondere vakanties. En in deze nieuwsbrief vraagt om een bijzondere bekende Nederlander: Adje! Adje gaat voor zijn vakanties niet veel de grens over, maar zijn top 3 is daarom niet minder bijzonder.Zijn leukste vakantiebestemmingen op dit moment zijn (1) Ameland. Adje huurt dan een huisje, want kamperen vindt hij maar niks. (2) Schoorl. Het klimduin in Schoorl is al jaren Adje's favouriete plek. (3) Noordwijk aan Zee. Het mooiste strand volgens Adje. Kastelen bouwen en kuilen graven behoren tot zijn specialiteiten. Doordat er nu heel veel mensen vragen of Adje wil komen zingen, gaat hij voorlopig nog even niet op vakantie. Gelukkig is het thuis in Budel altijd gezellig, dus voelt het daar ook als vakantie.

17 januari 2006 - Afgelopen seizoen had de oude jutter die de Kombuys beheert, al drie logboekpagina's van De Vliegende Hollander achterop zijn etablissement gespijkerd. Gedurende de winter bleken er nog een aantal pagina's gevonden te zijn. De zesde pagina is onlangs vrijgegeven, en tezamen geven de pagina's steeds meer prijs over het spookschip Den Hollander.

10 januari 2006 - Morgen is Adje te beluisteren op Radio 3FM bij Giel Beelen. Wie een vraag aan hem wil stellen kan dat doen via Giels website. Het begin van Adjes loopbaan ligt voor een deel in de Efteling waar hij optrad in De Enige Echte Efteling Fanfare als zijnde Appie Janssen.

9 januari 2006 - Wie kent hem niet: de spruitjesetende Opa uit TiTaTovenaar. Opa Tovenaar, in de gelijknamige musical gespeeld door Harry Slinger (Drukwerk), is gek op spruitjes en eet ze het liefst elke dag. Daarom gaat hij op zoek naar de lekkerste spruitjesrecepten uit grootmoeders tijd. Alle zorgcentra voor ouderen worden uitgenodigd om vóór woensdag 18 januari a.s. het lekkerste spruitjesrecept naar de Efteling te sturen. De beste inzendingen worden beloond met kaartjes voor het hele zorgcentrum voor de musical TiTaTovenaar.

4 januari 2006 - Op vrijdag 6 januari om 13.35 uur wordt 'The Making of TiTaTovenaar' uitgezonden bij Z@pp (Ned 3). In de 25 minuten durende documentaire is alles te zien over de totstandkoming van de musical. Van de eerste repetities met de hoofdrolspelers tot het eindapplaus tijdens de VIPpremière. TiTaTovenaar is tot 26 maart exclusief te zien in het Efteling Theater.

4 januari 2006 - Het heeft even geduurd, maar eindelijk is de pluche knuffel van Grobbebol Geeltje weer in het Theater te koop. Geeltje vormt samen met Broer (ook verkrijgbaar als pluche knuffel) de Hilarische Grobbebollen. Geeltje is een van de karakters uit de musical TiTaTovenaar. Het is niet de eerste keer dat een knuffel tijdelijk uitverkocht was. Vlak na de opening van PandaDroom was er een ware run op Aura de Schildpad.

3 januari 2006 - Op de zaterdagen 7, 14 en 21 januari 2006 kunnen Efteling-bezoekers tijdens de drie Warme Winteravonden extra lang genieten van het attractieaanbod en het entertainmentprogramma van de Winter Efteling. Het park is dan namelijk tot 22.00 uur geopend. Nieuw dit jaar is het SalzburgerLand-dorp: een typisch en traditioneel stukje Oostenrijk tijdens de laatste 2 weekenden van de Winter Efteling. Onder de noemer ´Efteling zoekt boer´ wordt dan het EK Koeienmelken georganiseerd.

2 januari 2006 - In de week van 9 januari komt Adje (Arijan van Bavel beter bekend als Appie Janssen uit De Enige Echte Efteling Fanfare) weer langs bij het radioprogramma van Giel Beelen. Vanaf 's morgen zes uur is Giel te horen op 3FM. Wanneer hij precies komt is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal in die uitzending ook het carnavalsnummer 'Boem is ho tuut tuut' van de Zingende Decoupeerzaag ten gehore gebracht worden.

1 januari 2006 - Erwin's Eftelingsite: de sprookjessite wenst alle bezoekers een goed en sprookjesachtig 2006 toe. Het zal zonder twijfel een bijzonder jaar worden, met 'De Vliegende Hollander' als rode draad.