Voorpagina « Januari 2004Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Januari:

30 januari 2004 - In het weekend van 14 en 15 februari zal er een T-Mobiledag in de Efteling gehouden worden. Klanten van T-Mobile die en brief hebben gehad kunnen naar de Efteling. De bijgeleverde bon zal dan ingevuld teruggestuurd moeten worden. Bij deze T-Mobile dagen hebben de gasten ook toegang tot de Musical Doornroosje.

24 januari 2004 - Vanavond om 21.00 uur zal de tweede Theaterronde van het programma Idols op RTL 4 te zien zijn. Ook vanavond zullen het Efteling Hotel en Efteling Theater weer uitvoerig in beeld komen. Wie vanavond niet de kans heeft om Idols te kijken kan komende woensdag om 20.30 uur op Yorin is de herhaling bekijken.

22 januari 2004 - Veel bedrijven en verenigingen boeken sprookjesachtige musical. Dit staat in het jongste persbericht van het park. Vanaf 23 januari speelt Jamai een hoofdrol in de Efteling-musical Doornroosje. De 17-jarige Idols-winnaar van 2003 kruipt dan in de huid van Jonathan, zoon van de tuinman van het koninklijk kasteel en heimelijke liefde van Doornroosje. Jamai versterkt met zijn musicaldebuut de professionele cast van 26 acteurs en actrices, waaronder ook collega's Peter Lusse (Prins Maurice) en Ron Boszhard (Verteller Theodoor). Samen vertolken zij het verhaal van de beeldschone prinses die zich op haar achttiende verjaardag prikt aan een spinnewiel en gedoemd is honderd jaar te slapen... De musical, die vanaf begin november 2003 op de planken van het Efteling Theater staat, werd vorige maand wegens succes verlengd tot en met woensdag 24 maart 2004. Opvallend is het grote aantal groepsreserveringen door bedrijven en verenigingen.

19 januari 2004 - De vijfde editie van de Winter Efteling heeft dit jaar 300.000 bezoekers getrokken. Dat staat vandaag in het Brabants Dagblad. Vorig jaarkwamen er 290.000 mensen. Zaterdag was het de drukste dag van dit winterseizoen, toen bleef de Winter Efteling voor de eerste keer tot middernacht open. Gisteren kwamen, mede door het fraaie weer, nog duizenden mensen een kijkje nemen op de laatste dag van de Winter Efteling.

14 januari 2004 - Komende zaterdag is de Efteling niet alleen tot middernacht geopend, ook zal 's avonds de eerste aflevering van de theaterronde (Idols) op de televisie (RTL 4) komen. Deze theaterronde van Idols is opgenomen in het Efteling Theater.

8 januari 2004 - Voor het eerst in het 5-jarig bestaan van de Winter Efteling houdt het park een Warme Winteravond. Op zaterdag 17 januari is het park tot maar liefst middernacht open en zullen er op diverse podia bekende artiesten optreden, waaronder Eric Dikeb, Jacques Herb en Dennie Christiaan. Natuurlijk kunnen bezoekers daarnaast weer ouderwets genieten van winterse gezelligheid in een sprookjesachtig decor.

6 januari 2004 - Vanaf de verlenging op 21 januari speelt Jamai een hoofdrol in de Efteling-musical Doornroosje. De 17-jarige Idols-winnaar van 2003 kruipt dan in de huid van Jonathan, zoon van de tuinman van het koninklijk kasteel en heimelijke liefde van Doornroosje. Jamai versterkt met zijn musicaldebuut de professionele cast van 26 acteurs en actrices, waaronder ook collega's Peter Lusse (Prins Maurice) en Ron Boszhard (Verteller Theodoor). Samen vertolken zij het verhaal van de beeldschone prinses die zich op haar achttiende verjaardag prikt aan een spinnewiel en gedoemd is honderd jaar te slapen... De musical, die vanaf begin november 2003 op de planken van het Efteling Theater staat, werd vorige maand wegens succes verlengd tot en met woensdag 24 maart 2004.

5 januari 2004 - Het Efteling Hotel zal vanaf het nieuwe jaar nog meer in sprookjessferen gehuld zijn. Dit is te lezen op de Eftelingsite. Per 1 januari 2004 stopt de samenwerking met Golden Tulip en gaat het hotel verder als 'Efteling Hotel'. Belangrijker dan de naamwijziging is het feit dat het hotel zich nog meer gaat toeleggen op de specifieke Efteling-thematiek. De officiële ingebruikname van een kinderincheckbalie vormt het begin van de nieuw ingeslagen weg.

2 januari 2004 - Op de eerste openingsdag van 2004 is gelijk een bijzondere, want waar de Efteling 3 dagen geleden het Herautenplein tóch maar van kunstsneeuw heeft voorzien, ligt nu (net als in de rest van het park) een laagje sneeuw. Vele gasten trokken, gewapend met video/fotocamera, dan ook gelijk het sprookjesbos in om daar mooie plaatjes te schieten.

1 januari 2004 - Erwin's Eftelingsite wenst alle bezoekers van deze site een heel gelukkig en sprookjesachtig 2004!