Voorpagina « Februari 2006Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Februari:

27 februari 2006 - De twee tunes voor de Efteling commercials voor komend seizoen zijn goedgekeurd door de Efteling. Dat meldt René Merkelbach op zijn website. Daarnaast is hij nog steeds druk met mixen voor De Vliegende Hollander. Zelfs zijn jongere broer neemt deel aan het koor in De Vliegende Hollander.

22 februari 2006 - In december 2005 heeft Pardoes de Tovernar de Wensbron van de Efteling geleegd. Pardoes werd bij het legen geholpen door leerlingen van basisschool Den Bussel uit Kaatsheuvel. De munten uit onze wensbron zijn verzameld en vervoerd door de firma Heijmans Wegenbouw, die de munten in samenwerking met Rösler Benelux kosteloos heeft schoongemaakt. De munten zijn gesorteerd en geteld, en de totale opbrengst is € 4.923,55. Een fantastisch bedrag!

17 februari 2006 - Zo nu en dan gebeurt het wel eens dat ook sprookjesfiguren hun oude vertrouwde bos achter zich laten, om buiten het seizoen om even een ander plekje op te zoeken. Dat moeten de Reus en Klein Duimpje ook gedacht hebben. Want wie momenteel voorafgaand aan de musical TiTaTovenaar het Sprookjesbos doorloopt, vindt op de locatie van de Reus en Klein Duimpje een grote lege plek. Vanaf 1 april zal de Reus naar alle waarschijnlijkheid weer liggen bijkomen van zijn vakantie.

16 februari 2006 - De Amsterdam ArenA was woensdag 15 februari het toneel van de wedstrijd Ajax - FC Sprookjesbos. In het kader van het Kinderboekenjuryfeest werd deze ludieke wedstrijd gespeeld. FC Sprookjesbos won verdiend met 7-6 van de Amsterdammers. Het was een langverwachte en spannende returnwedstrijd. De sprookjesbosbewoners klopten Ajax in de thuiswedstrijd eerder al (14 april 2004) met 3-2.

15 februari 2006 - Tika (Manon Novak) is op het toneel gestruikeld over een kistje van opa, zo meldde RTL Boulevard. Even dacht ze dat het een blauwe plek was, totdat Joris Lutz het zag en zei dat ze niet kon verder spelen. De voorstelling is stopgezet totdat de understudy van Manon klaar was om de rol over te nemen. Om de tijd op te vullen hebben de Grobbebollen samen met Joris oud Hollandse liedjes gezongen. Wellicht staat donderdag Manon weer op de planken.

13 februari 2006 - Afgelopen maand ging de spruitjesetende Opa (Harry Slinger) uit de musical TiTaTovenaar op zoek naar de lekkerste spruitjesrecepten uit grootmoeders tijd. Alle regionale zorgcentra voor ouderen werden uitgenodigd om het lekkerste spruitjesrecept naar de Efteling te sturen. Het lekkerste recept ,'Spruitjes Banana', werd ingezonden door Zorgcentrum Lindenhof. De drie beste recepten hebben allemaal kaarten gewonnen voor de musical TiTaTovenaar.

7 februari 2006 - De Eftelingsitesite is al weer een aantal weken uit haar winterjasje gegroeid, en dat is te merken ook, want De Vliegende Hollander heeft een prominente plaats op de site gekregen. Daar worden al wat details vrijgegeven. De Vliegende Hollander zal echter niet alleen in het park te vinden zijn, ook in het Hotel zal een Vliegende Hollander themakamer komen dit seizoen. Ook Droomvlucht krijgt haar eigen themakamer.

3 februari 2006 - Lo Hartog van Banda, geestelijk vader van de televisieserie en de gelijknamige musical TiTaTovenaar, is donderdag overleden. Zijn dochter heeft vrijdag bekend gemaakt dat haar vader na een kort ziektebed is gestorven. Hij is 89 jaar geworden. De serie TiTaTovenaar werd met toestemming van Lo Hartog van Banda verwerkt in een musicalversie. De musical ging eind vorig jaar in première in het Efteling Theater en is daar nog steeds te zien.

2 februari 2006 - Op donderdag 16 maart om 19.00 uur organiseert de Efteling een speciale voorstelling van de musical TiTaTovenaar voor doven en slechthorenden. De voorstelling wordt door twee Gebarentaaltolken vertaald in de Nederlandse Gebarentaal. Dit is bijzonder omdat er nog maar weinig musicals in Nederland worden vertolkt. Deze speciale TiTaTovenaar voorstelling vindt plaats op donderdag 16 maart om 19.00 uur in het Efteling Theater.

2 februari 2006 - Voor kinderen die ook een avontuur willen beleven organiseert de Efteling een tekenwedstrijd voor het mooiste luchtkasteel. De maker van de mooiste tekening wint een Musical Hotel Arrangement en mag met zijn/haar hele gezin na een bezoek aan TiTaTovenaar gratis overnachten in het sprookjesachtige Efteling Hotel. Tika roept samen met de Efteling alle kinderen van 6 t/m 12 jaar op om een tekening van hun mooiste luchtkasteel naar de Efteling te sturen. De tekeningen mogen niet groter zijn dan A3-formaat en moeten worden voorzien van naam, leeftijd, adres en telefoonnummer van de inzender. De tekeningen kunnen vóór maandag 20 februari per post worden gestuurd naar: de Efteling, Afdeling Communicatie, Postbus 18, 5170 AA Kaatsheuvel.