Voorpagina « Februari 2004Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Februari:

28 februari 2004 - De Raad van State heeft de milieuvergunning voor het uitbreidingsplan Droomrijk van de Efteling definitief goedgekeurd. De gisteren gepubliceerde uitspraak is een meevaller voor het recreatiepark, dat eerder het bestemmingsplan voor het 3500 bedden tellende recreatieplan zag sneuvelen. In elk geval is de milieuvergunning goedgekeurd, zodat de Efteling alleen nog maar hoeft te wachten op reparatie van het bestemmingsplan. Met het plan Droomrijk wil de Efteling recreatieverblijven bouwen om meer bezoekers te kunnen aantrekken. Ze verwacht dat het gerepareerde plan in 2006 van kracht wordt. Overigens zijn natuur- en milieuorganisaties fel gekant tegen het plan.

24 februari 2004 - Het Nationaal Schoolreis Magazine heeft de Efteling uitgeroepen tot populairste schoolreisbestemming van het jaar 2003. Eind vorig jaar is er een enquête afgenomen onder basisscholen in Nederland met de vraag welke bestemming men het beste vond. De meeste scholen kozen in dit onderzoek voor het Kaatsheuvelse attractiepark. Ook in 2000, het jaar waarin de prijs in het leven werd geroepen, mocht de Efteling zich Schoolreisbestemming van het Jaar noemen.

19 februari 2004 - Op zaterdag 17 april 2004 organiseert Groter Groeien, hét tijdschriftover kinderen van 2 tot 8 jaar, alweer de derde editie van de Verkiezing van de Opa en Oma van het Jaar. Groter Groeien wil door de organisatie van deze Verkiezing alle opa's en oma's in het zonnetje zetten. Dit, omdat zij in de huidige maatschappij een steeds grotere rol spelen in het leven van hun (klein)kinderen. Tijdens een live-uitzending van Mir@kel vanuit de Efteling kunnen de jonge kijkers van dit bekende Z@ppelin-tv-programma hun stem via internet uitbrengen op hun favoriete opa of oma uit in totaal 10 genomineerden. Naast dat de opa en oma met de meeste stemmen mooie prijzen en een bokaal gevuld met eeuwige roem winnen, mogen zij een jaar lang de eervolle titel 'Opa en Oma van het Jaar' dragen! Wie wil dat nou niet?

18 februari 2004 - Het ziet ernaar uit dat de Efteling vanaf dit seizoen één 'Partner in Kwaliteit' minder heeft. In tegenstelling tot de folders en Parkinformatieboekjes, staat er voor 2004 geen Essent meer op. Gedurende de Winter Efteling stond de naam van het energiebedrijf nog wel op het drukwerk. Hiermee is het aantal 'Partners' weer geslonken naar vijf (Coca-Cola, ABN-Amro, Kodak, WNF en M&M).

17 februari 2004 - De nieuwe Eftelingsite heeft ook voor de pinverzamelaars veel informatie. Er is een compleet overzicht met alle pins (Ook de OR-, PV-, jaar- en Pardoespins staan erbij) die in omloop zijn. Per pin staat ook, voor zover bekend, de oplage. Ideaal voor de verzamelaar die wil weten of hij/zij nog pins mist.

16 februari 2004 - De nieuwe (officiële) Eftelingsite staat sinds vandaag online. De nieuwe lay-out is even wennen. De bladzijden van het boek in de vorige lay-out zijn vervangen door stukken perkament, bekend uit de folders. De nieuwe site heeft een interactieve plattegrond. het ziet ernaar uit dat een blik vanaf Symbolica tot het verleden behoort. De intro valt ietwat in het niet met de vorige versie maar de rest van de site ziet er prima uit!

16 februari 2004 - Bezoekers van de musical Doornroosje in het Efteling Theater, die tijdens de Krokusvakantie de voorstellingen van 12.00 uur bezoeken, maken kans op een heuse Meet & Greet met Idols-ster Jamai. Dit staat in het jongste persbericht van het attractiepark. Op de foto met Jamai, een handtekening van de Idols of het stellen van een brandende vraag aan 'Jonathan' ligt tijdens de Carnavalsvakantie dus binnen handbereik. De actieperiode voor de Meet & Greet loopt van zaterdag 21 februari tot en met zondag 7 maart 2004. Na elke voorstelling van 12.00 uur zal Jamai een 3-tal gezinnen te woord staan.

13 februari 2004 - Met zes limousines werden coryfeeën als Marco Borsato, Do, Bonnie Tyler en 3T gisteravond bij het Efteling Theater in Kaatsheuvel aangevoerd om daar op te treden. Dit staat vandaag in BN/De Stem. De aankomst van de artiesten was compleet in scene gezet, aangezien ze al de hele dag repetities hadden voor de Dayzers Valentijn Show die morgen op RTL4 wordt uitgezonden.

12 februari 2004 - In een persbericht heeft de Efteling een aantal van haar plannen voor het komende seizoen bekend gemaakt. Komend voorjaar krijgen de bezoekers de lentekriebels in de Efteling. Het groen in het park ontluikt en de bloemen in de vele perken en bakken geven hun geuren en kleuren prijs. Er zijn 130.000 extra bloembollen geplant, bovenop de 280.000 bollen die jaarlijks al de grond in gaan. Daarnaast zijn er 40.000 voorjaarsplanten. Vanaf het moment dat de bezoekers het parkeerterrein oprijden, kunnen zij genieten van de vrolijke lentesfeer. Bloesembomen sieren de oprijlanen naar het park. Eenmaal binnen worden de bezoekers overweldigd door een enorme bloemenzee. Een grote bloemenpoort op het Dwarrelplein vormt de ingang naar het park.

12 februari 2004 - Ook het Entertainment zal in 2004 weer een belangrijke positie innemen. In het Efteling Theater staat de Wonderlijke Efteling Show weer dagelijks op de planken. De show, waarin magiër Christian Farla samen met o.a. De Gelaarsde Kat en de Kleermakerszoon en -dochter de wonderlijke sprookjes beleeft, werd in 2003 bekroond met de Big E Award, een internationale prijs voor de beste show ter wereld in een attractiepark. Speciaal voor de kleintjes wordt 'het Sprookjesfeest' weer opgevoerd in het Openlucht Theater in het Sprookjesbos. In de voorstelling nodigen bekende sprookjesfiguren de kinderen en hun ouders uit op het toneel plaats te nemen en een rol te vervullen in het stuk. Verder komen op het VogelRok Plein de opvallende figuurtjes-met-de-rode-neuzen uit Carnaval Festival tot leven. Tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer, die plaatsvindt van 19 juli tot en met 5 september, organiseert de Efteling weer de zeven Zomeravonden.

12 februari 2004 - Komend seizoen introduceert de Efteling de Efteling DroomDagen. Bij deze meerdaagse arrangementen kunnen gasten hun bezoek aan de Efteling combineren met een overnachting in de nabije omgeving van het park. Ruim vijftig verblijfsaccommodaties in een straal van 60 km van het park hebben de DroomDagen in hun pakket opgenomen. De accommodaties, in luxe variërend van viersterrenhotel tot camping, bieden arrangementen aan met een overnachting en een tweedagenkaart voor de Efteling. Medio februari verschijnt de eerste DroomDagen-gids met een overzicht van de verschillende verblijfs-accommodaties en informatie over de mogelijkheden in de Efteling en toeristisch Brabant. De gids verschijnt in een oplage van 50.000 exemplaren.

11 februari 2004 - Efteling Hotel nodigt elke 'Jonathan' uit voor gratis overnachting. Niemand minder dan Idols-ster Jamai vertolkt sinds kort in de musical Doornroosje in het Efteling Theater de rol van Jonathan, de zoon van de tuinman van de Koninklijke familie. Ter ere van dit feit nodigt de Efteling op de zondagen van de resterende musicalperiode iedere jongen en elke man met de voornaam 'Jonathan' uit voor een gratis overnachting in het Efteling Hotel. Elke gelukkige 'Jonathan' mag in totaal met 4 personen (incl. Jonathan) overnachten. Voorwaarde is wel dat men op één van deze zondagen een bezoek met het complete gezelschap brengt aan de musical Doornroosje. Na de voorstelling kan men in het Efteling Hotel heerlijk gaan slapen.

9 februari 2004 - De Efteling mag dan, op de Doornroosje arrangementen na, dicht zijn. Er is momenteel veel bedrijvigheid in het park. Zo worden de panelen van het Carrousel Paleis weer klaargemaakt voor komend seizoen. Het oude gedeelte van het Anton Pieckplein ligt momenteel helemaal open en zal waarschijnlijk opnieuw worden bestraat. Op de Picknickweide staat momenteel nog het frame van de ijstent.

4 februari 2004 - De storm van het afgelopen weekeinde heeft een stuk van de omheining van de Efteling vernield. Dit staat vandaag in BN/De Stem. Een populier nabij de Python waaide door de harde windstoten om en viel op het ijzeren hekwerk aan de Horst. De Efteling heeft voorlopig op de plaats van het incident noodhekken geplaatst. In de loop van de week plaatst de Efteling het definitieve hek terug. De omgevallen populier is inmiddels opgeruimd. Rondvliegende takken zorgden bovendien voor schade aan sierwerk bij de attractie de Vlindermolen. In totaal bedraagt de schade voor de Efteling door de storm 2.500 euro.