Voorpagina « December 2003Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

December:

31 december 2003 - Vandaag verzorgde Radio 3FM haar uitzending vanuit de ijstent in de Efteling. De 3FM Request on Tour heeft € 16.000 opgeleverd voor Villa Pardoes. Dit is voldoende om 9 gezinnen met een kind met een levensbedriegende ziekte een week lang een vakantie te geven.

30 december 2003 - Sinds de kerstdagen is het park telkens bomvol. 's ochtends om 11 uur staat het Dwarrelplein al snel halfvol. Gister was het zelfs zo druk dat zelfs het busterrein én (gras)veld K gebruikt moest worden. De meandering van de grote attracties stonden allemaal vol. Naar verluid zijn er een dikke 20.00 bezoekers geweest.

25 december 2003 - De kerstdagen hebben de Efteling zeker geen windeieren gelegd. Beide dagen waren drukbezocht, ze waren goed voor een slordige 35.000 bezoekers. Dat er nog geen vlokje echte sneeuw gevallen is schijnt de bezoekers niet te deren.

24 december 2003 - Op Oudejaarsdag verzorgt radiostation 3FM een live-uitzending in de Winter Efteling. Dit staat in een persbericht van de Efteling. Vanuit de après-skihut zullen o.a. de DJ's Rob Stenders, Corné Klijn en Giel Beelen van 14.00 tot 16.00 uur het live-programma 3FM Request on Tour presenteren. Bovendien is er een aantal live-optredens van o.a. Hind en Marieke van Idols, de band Fontane en het damestrio Treble. De locatieuitzending vanuit de Winter Efteling maakt onderdeel uit van 3FM Request on Tour; van 29 tot en met 31 december probeert 3FM zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Villa Pardoes. Op Oudejaarsdag zal Marian Eberson, directeur fondsenwerving van Villa Pardoes, in de Efteling de cheque in ontvangst nemen.

23 december 2003 - Op zondag 28 december a.s. zal Omroep Brabant een special over de musical Doornroosje uitzenden. Vanaf 07.00 uur zal hij tot de volgende ochtend ieder uur te zien zijn. De special duurt 25 minuten en laat naast prachtige beelden van de musical de hectiek van alledag zien. Een aanrader voor jong en oud!

22 december 2003 - Eindelijk is het zover, het Efteling museum: Wonder Depot dat twee jaar geleden al door Olaf Vugts aangekondigd, is nu geopend. Waar vorig jaar nog de jubileumtentoonstelling te zien was, is nu het Wonder Depot gevestigd. Vele maskers, (waaronder die van van Hugo), tekeningen e.d. zijn hier te bewonderen. Sinds dit weekend is er ook een nieuwe bob in de baan gezet. In deze bob zitten bezoekers niet per 2 achter elkaar, maar naast elkaar. Deze Bob heeft een houtachtig uiterlijk en op de voorkant (neus) staat een hert met een Efteling E eronder.

19 december 2003 - De nieuwe Magische Eftelingmail is vandaag weer in veel mailboxen gedropt. Hierin bijna alleen maar aandacht voor de musical Doornroosje, waarvan eergisteren pas officieel bekend werd dat deze door zal gaan tot en met 24 maart. Wie nu een los kaartje boekt bij de gastenservice en de bon uit de mail uitprint, krijgt één gratis programmaboekje. Naast de musical wordt er aandacht geschonken aan het golfpark.

18 december 2003 - De abonnementhouders hebben vandaag een brief van de Efteling ontvangen met alle informatie voor het verlengen de abonnement. Het Pardoes abonnement gaat € 115,- kosten, een Langnek kost € 66,- en een parkeerabonnement zal € 35,- gaan kosten. Een los entreekaartje kost € 23,- en in de Zeven Mijlszomer € 25,-. Wie voor 1 februari zijn/haar abonnement verlengd krijgt 5 euro korting.

18 december 2003 - De musical Doornroosje, die vanaf begin november op de planken van het Efteling Theater staat, wordt met ruim twee maanden verlengd. De boekingen voor deze eerste familiemusical in het nieuwe theater verlopen boven verwachting. Vele gasten bezochten reeds het betoverende familiespektakel en werden meegevoerd door het romantische verhaal over Doornroosje, die zich op haar achttiende verjaardag prikt aan het spinnewiel... De definitief laatste voorstelling van Doornroosje vindt plaats op woensdag 24 maart 2004. Dat de musical zolang zou lopen was al lang bekend, gezien de duur van diverse vacatures omtrend deze musical.

17 december 2003 - Het schoolbestuur Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) schenkt vandaag 25.000 euro aan Villa Pardoes. Dit meldt BN/De Stem Het idee voor deze geste is ontstaan tijdens de voorbereidingen van de viering van het 88-jarig bestaan van OMO, dat op 12 september is gevierd in De Efteling in Kaatsheuvel. Tijdens het feest werden tienduizend ballonnen met een kaartje opgelaten. Voor elk kaart je dat een vinder zou terugsturen, stelde de raad van bestuur van OMO een euro beschikbaar. Dat leverde duizend euro op. Daarnaast doneerden de medewerkers van OMO tijdens het feest in De Efteling negenduizend euro. De raad van bestuur verhoogde dit bedrag vervolgens tot 25.000 euro. Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, in de leeftijd van vier tot twaalf jaar.

12 december 2003 - De Efteling nodigt iedereen met de achternaam 'Prins' uit voor een gratis bezoek aan de musical Doornroosje. Gedurende enkele dagen in de maand december staan de deuren van het Efteling Theater open voor iedereen die deze vorstelijke naam draagt en dit met zijn of haar paspoort of rijbewijs kan aantonen. Een telefoontje naar 0416 - 288111 is noodzakelijk voor een koninklijk plaatsje in de zaal.

11 december 2003 - De Efteling staat garant voor een geslaagd dagje uit, maar niet alleen dat. Ook beschikt het park over alle ingrediënten voor een geslaagde feestavond. De meest uiteenlopende feesten worden verzorgd. Het hele jaar door is het park met al haar attracties en sprookjesachtige decors ‘s avonds exclusief voor de zakelijke markt in te zetten. Particulieren en kleine bedrijven kunnen inschrijven op de open inschrijffeesten. Op 26 maart 2004 wordt het Marerijkfeest georganiseerd. Groepen van 2 tot 99 personen kunnen zich hiervoor inschrijven en een sprookjesachtige avond beleven in een uniek decor.

9 december 2003 - Zaterdag ging de vijfde editie van de Winter Efteling van start met de officiële ingebruikname van het vernieuwde Anton Pieckplein. Parkdirecteur Olaf Vugts: "Het was een gezellig drukke dag waarin het vernieuwde plein helemaal tot zijn recht kwam. Zeker in de winterse sfeer. Wij zijn erg blij met deze nieuwe uitbreiding, die geheel in de traditie van de naamgever is gebouwd." Het plein met oude geveltjes waarover deze dagen een plaatselijk sneeuwbuitje gevallen is, lijkt een Pieckprent die tot leven is gekomen, compleet met deftige dames en ondeugende belhamels. Bezoekers kunnen er onder 360 nostalgische lampions flaneren en genieten van ijzige zoetigheden in IJs & Wafelsalon 'den Suykerbuyk', of opwarmen in 'den Olycke Tweelingh’ met frites en snacks van de ouderwetse frietkraam ‘de Smulpaap’.

8 december 2003 - Voor de tweede serie van het RTL4 programma Idols zullen opnames in de Efteling gemaakt worden. Het Efteling Theater en het Efteling Hotel zijn vrijdag 16 en 23 januari uitgebreid in beeld. De ronde waarbij het kandidatenaantal terug gebracht zal worden van 100 naar 30 zijn in de Efteling opgenomen.

7 december 2003 - Ook de tweede dag van de Winter Efteling was vrij rustig, zo'n 3700 gasten bezochten het park. Bij veel attracties, waaronder de Bob en Droomvlucht kon men gelijk doorlopen. De acteur die in De Enige Echte Efteling Fanfare de rol van Appie Janssen speelde, speelde vandaag Otto de Kwakzalver op het Anton Pieckplein.

6 december 2003 - Vandaag opende de Winter Efteling voor de vijfde maal. Het Herautenplein is deze winter niet voorzien van een winters tintje, het Anton Pieckplein daarintegen des te meer. De sfeer wordt mede verhoogt door door de act van de 7 Anton Pieckplein bewoners. Erg druk was het niet, een dikke 2500 bezoekers paseerden de kassa's.

5 december 2003 - Morgen zal de Efteling haar poorten voor de vijfde maal in de winter openen voor het publiek. Gezien de geruchten en verhalen die rond gaan, zou dit weleens de mooiste Winter Efteling kunnen worden tot nu toe. Eén van de nieuwe dingen zijn natuurlijk het Anton Pieckplein (waarschijnlijk met museum) en de nieuwe locatie van de Langlaufbaan. De weersverwachting voor komend weekend zit er in ieder geval al winters uit.

2 december 2003 - De Efteling heeft gisteren in het consumentenprogramma RADAR van de Tros 'de warme douche' gekregen. Ze kregen deze 'warme douche' omdat ze een gezin dat in het Efteling Hotel verbleef hebben geholpen. Het kind van dit gezin werd erg ziek, het personeel met een busje naar een dokter gereden. Daar hebben ze twee uur gewacht. Na afloop werd er gevraagd of er nog wat gegeten moest worden en kreeg het kind een Pardoespop.

1 december 2003 - Vanaf heden start de Efteling in samenwerking met LogicaCMG een proef met 'mobile ticketing'. Hiermee kan men Winter Efteling-entreekaarten ontvangen op de mobiele telefoon. De kaarten kunnen worden besteld via de Efteling-website. Deze innovatieve manier van bestellen, heeft als grote voordeel dat de besteller niet afhankelijk is van kaartverkooppunten en er niet de deurvoor uit hoeft. Omdat men per sms-ticket direct de entreebewijzen ontvangt, kan men in de Efteling rechtstreeks doorlopen naar de kaartcontrole. De pilot loopt tot en met 18 januari 2004.