Voorpagina « Augustus 2006Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Augustus:

31 augustus 2006 - Een van de grote krachten van de Efteling is haar natuurpracht. Dit werd afgelopen week weer bevestigd tijdens de uitreikingen van de Golden Ticket Awards. Hier eindigde de Efteling op de 2e plaats bij het onderdeel Best Landscaping (Amusement Park) met een score van 14%. De Efteling zag alleen Busch Gardens Williamsburg voor zich met een ruime score van 44%.

30 augustus 2006 - In de maand oktober zullen twee oude bekende weer terug zijn in het park. Adje en Theo, voorheen spelers van De Enige Echte Efteling Fanfare, zullen enkele data de Efteling onveilig maken met hun show. Beide heren waren ook verantwoordelijk voor de entertainment act 'Den Hollanders' die dit seizoen opgetreden hebben rond De Vliegende Hollander.

24 augustus 2006 -
Het entertainmentprogramma van de Efteling heeft er volgens de liefhebbers eindelijk weer een echte topact bij. De vroegere sullige ober op het Anton Pieckplein Ramon Hopman speelt samen met Olivier Taquin het entertainmentstuk "de gestrande reiziger". De entertainment act is een combinatie van mime en interactie met het publiek leid tot hilarische tafarelen.

22 augustus 2006 -
Al enkele weken staat er een Langnek op het Dwarrelplein gemaakt van Buxushaag. In een mooie sierpot vrolijkt hij het plein op. Afgelopen zaterdag werden er twee mooie sierstruiken bij gevonden. De Grote Boze Wolf en Roodkapje hebben ook hun plekje gevonden. Alle sprookjesfiguren zijn gemodelleerd naar de sprookjesserie van Geesink Studio's.

20 augustus 2006 -
Gisteren was de op eennalaatste zomeravond van dit seizoen. Het was bijzonder druk in de Efteling en de straat tussen het hotel en de Efteling werd als parkeerplaats gebruikt. Helaas zaten de weergoden niet echt mee. Een flinke wolkbreuk met onweer liet de complete zomeravond in het water vallen. Ondanks de regen gingen de optredens wel door.

19 augustus 2006 -
De Telegraaf heeft een poll gehouden onder 3565 lezers. 65% Daarvan vond de Efteling het leukste park. Daarmee stak ze met kop en schouders boven de rest uit. Maar 90% vindt 26 Euro te duur voor een attractiepark. Wat men redelijk vindt zijn prijzen tussen de 10 - 16 Euro. Het is volgens de meerderheid (83%) wel zo dat het eten en drinken dat men in het park koopt het dagje uit extra duur maakt. Aldus de lezers van de Telegraaf.

18 augustus 2006 -
Na de succesvolle reeks 'Sprookjes' die ook op DVD verschenen komt de Efteling met een nieuwe serie. De nieuwe serie krijgt de naam 'Sprookjesboom'. Het zal een animatie-serie worden bestaande uit korte afleveringen. Wie het domeinnaam sprookjesboom.nl intikt zal op de Eftelingwebsite uitkomen.

17 augustus 2006 -
Het pad tussen de trollenkoning en de put van Vrouw Holle wordt weer aangelegd. Begin dit jaar is het brede pad weggehaald om zo de bezoekers meer de Sprookjesbos route te laten volgen. Nu wordt het pad in versmalde vorm teruggelegd. Om welke officiele reden is niet precies bekend.

14 augustus 2006 -
Olaf Vughts wist gisteren in een radio-interview met Omroep Brabant meer duidelijkheid te verschaffen over De Vliegende Hollander. De opening zal zijn op 1 april 2007. Als probleemoplosser voor de rollback is Intamin AG ingeschakeld.

12 augustus 2006 -
Hoewel De Vliegende Hollander nog lang niet opengaat is de attractie zelf wel af - op wat technische problemen na. Uiteraard hoort daarbij ook attractiemuziek geschreven door Rene Merkelbach. Na al het mixen is daarvan 22 minuten muziek overgebleven, verdeeld over 16 tracks. In ieder geval melden insiders ons dat er voorlopig geen CD met alle tracks van De Vliegende Hollander in de pijplijn zit.

11 augustus 2006 -
De webwinkel van de Efteling is vernieuwd. Efteling producten zijn tegenwoordig te koop binnen het design van de normale Efteling website en het geheel is nu ook ondergebracht op een logische locatie: http://www.efteling.com/webshop/. De producten worden tegenwoordig onderverdeeld in categorieën, er zijn nieuwe producten toegevoegd, zoals het boek over De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip en een aantal cd's. Ook zijn er nieuwe manieren van betalen mogelijk, zo kun je nu binnen een paar seconde betalen via het eenvoudige iDEAL. Als ander leuke extra is de levertijd van de producten ook nog eens verlaagd met 2 dagen, van 5 naar 3 dagen indien je met credit card of iDEAL betaald en van 8 naar 6 dagen wanneer je betaald via een eenmalige machtiging.

9 augustus 2006 -
Bij verschillende mensen zullen de komende tijd pakketjes in de bus vallen van De Efteling. Een kartonnen fotolijstje met allerlei afbeeldingen bevat een reclame om je mooiste Zomeravond foto in te zenden via de Efteling website. Je maakt daarbij onder andere kans op een overnachting in het Efteling Hotel.

7 augustus 2006 -De Efteling wil alle voorleesmoeders in het zonnetje gaan zetten door op 23 september aanstaande een speciale voorleesmoederdag te houden. In totaal gaat het om zo'n 500 voorleesmoeders (of -vaders). Men kan die dag een speciaal certificaat in ontvangst nemen voor al hun verrichte werkzaamheden mbt (voor)lezen. Aanmelden kan nog tot 1 september bij Efteling.

6 augustus 2006 -
Afgelopen 3 augustus vond de landelijke Oma Golfdag plaats. In totaal deden er zo'n 87 oma's mee aan deze wedstrijd. Zij speelden voor een goed doel namelijk SOS kinderdorpen. De golfende oudjes brachten maar liefst 6000 Euro voor een kinderdorp in Mexico. De oma golfdag bestaat al sinds 1979 en wordt sinds 1998 bij de Efteling gehouden. Zowel de voorrondes als de finale vinden daar plaats.

5 augustus 2006 -
Het logo van de Python heeft een upgrade gehad meldt een van onze teamleden vanuit de Efteling. Telkens wanneer een bezoeker onder het logo doorloopt, gloeien de ogen van de slang op, gaat zijn tong bewegen en komen er sis geluiden vrij.

3 augustus 2006 -
Afgelopen zaterdag werd de herdruk van de EftelinGouwe pin uitgegeven, een herdruk van 1000 exemplaren. Naast deze pin werd er ook een Zomeravonden pin uitgegeven waarop Langnek te vinden is met slaapmuts. Deze pin bevat 3 lichtjes. Als ijskoude verrassing kreeg eenieder die de Zomeravonden pin kocht een bonnetje waarmee een ijsje afgehaald kon worden bij de Hoorn des Overvloeds.

1 augustus 2006 -
Een man die al 6 jaar nabij de Efteling woont heeft afgelopen week een klacht ingediend bij de gemeente naar aanleiding van de 2e zomeravond. Toen men dit verder wilde onderzoeken was de klacht niet helemaal duidelijk, dus werd de beste man opgebeld om verduidelijking, aangezien hij al 6 jaar er woont en nog nooit heeft geklaagd om een zomeravond. Toen men de man belde vertelde hij dat hij een klacht had vanwege Gerard Joling en Grad Damen. De heer kon deze 2 zangers bij zich thuis horen en vond het niet zijn genre muziek.