Voorpagina « Augustus 2004Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Augustus:

29 augustus 2004: Princess, een bekend merk in huishoudartikelen, heeft nu een nieuwe actie. Wanneer je een broodbakmachine, bakplaat of een koude zone frituur, krijg je een kaartje van de Efteling voor maar € 10. Het merk organiseert een exclusieve Princess-dag. De actie geldt o.a. bij Blokker, V&D en Kijkshop.

27 augustus 2004 - De Python heeft op 23 juli wel degelijk een wieltje verloren. Dat viel naar beneden en raakte een medewerker, die overigens niet ernstig gewond raakte. Dat zegt Efteling woordvoerder H. Groenen, in het Brabants Dagblad. Het wieltje raakte los tijdens het 'uitrangeren'. Er zat toen niemand meer in het treintje, omdat personeel een rondje eerder al had geconstateerd dat er iets mis was. Groenen: "Het personeel heeft goed gehandeld. Het is de eerste keer dat dit is gebeurd." De Efteling ontkende tot nu toe steeds dat er iets mis was gegaan met de Python. Volgens Groenen komt dat, omdat een collega die over deze kwestie het woord voerde, niet over de juiste informatie beschikte. In elk geval is na het voorval de Python meteen stilgelegd en grondig gecontroleerd. Dat gebeurde samen met Vekoma, de bouwer van de attractie. Waar nodig zijn de onderdelen vervangen. Eén treintje rijdt weer, sinds begin augustus. Het tweede treintje staat volgens Groenen nog stil, omdat nog onderdelen binnen moeten komen.

26 augustus 2004: 11 september rijdt 'De kleine zeemeermin' wagen mee in de Fruitcorso van Tiel. De Efteling sponsort namelijk deze corso. Hierdoor maakt het park op een originele manier reclame voor de nieuwe musical. De wagen is 1,40 x 2,50 x 3 meter. En bestaat uit ruim 400 kg fruit en 15 kg zaden. Vanaf 6 september werken er dagelijks 10 mensen aan de wagen. En op 9 september wordt het gevaarte naar Tiel gebracht. 12 September is de wagen te zien in de Efteling.

25 augustus 2004:
andaag hebben vele abonnementhouders de Wonder (met bijgevoegde Wonderwaardigheden) op de mat aangetroffen. De Wonder bestaat dit keer uit een herfst- en een winter editie in één. In de herfst editie staat onder andere, dat je op www.efteling.com/wonder in een enquête-vorm jouw mening over de Wonder kunt geven. In het winter gedeelte staat o.a. het sprookje van 'Het meisje met de zwavelstokjes' en een artikel over de nieuwe Musical, die van de winter in het Efteling theater de zien is. De musical 'De Kleine Zeemeermin'. Verder is al bekend dat ook deze winter er een speciale Coca-Cola-pin uit zal komen.

22 augustus 2004:
Vorige maand meldden we al dat Maxifoto nieuwe hoesjes heeft bij
VogelRok, Swiss Bob, en Python. Vandaag was het de beurt aan Carnaval Festival. Als laatste zullen waarschijnlijk dinsdag de Pirañafoto's in nieuwe hoesjes verkocht worden.

21 augustus 2004:
Bijna het hele seizoen heeft niemand de laser-effecten in VogelRok gezien, maar nu zijn ze er weer. En goed ook, of beter gezegd: fel. Want als je achterin je ogen goed de kost geeft als je de diamanttunnel ins 'vliegt' zie je hoe compact de baan daadwerkelijk is.

17 augustus 2004: Ook deze zomer is de 'Sprookjesbos collectie' weer aangevuld met nieuwe souvenirs. De inmiddels bekende karakters (pins en beeldjes) zijn nu in een plastic variant te koop. Deze waren eerder het jaar als actie bij C1000 verkrijgbaar. De Pardoesbeeldjes (van de Albert Heijn actie van twee jaar geleden) zijn óók weer te koop.

16 augustus 2004:
Niet dezelfde pins als enkele jaren geleden, maar een compleet nieuwe serie van de Laven zijn nu te koop. Het zijn ditmaal ook geen platte pins, maar het hoofdje van de Laven staat er echt op. Ze hebben hierdoor enige overeenkomsten met de Laven-punaises. De pins zijn te koop bij de Loetiek, voor € 3,- per stuk.

15 augustus 2004:
Dat de Efteling miljoenen mensen trekt per jaar, brengt een hoop zaken met zich mee. Een van de eerste dingen is veiligheid. Joris Theunissen (32) maakt voor zijn studie (leergang tactisch managment) een scriptie met als titel: "Veiligrijk". In deze scriptie heeft hij zijn zienswijze op de veiligheidsplan van de Efteling toegepast. Dus, wat gebeurt er bijvoorbeeld bij een brand, uitputting van iemand of blikseminslag. Volgens hem moeten hulpinstansies vroeg om de tafel zitten om dat soort calamiteiten door te spreken. Dat gebeurt nu nog te weinig.

10 augustus 2004:
Villa Pardoes heeft onlangs de jaarcijfers bekend gemaakt. Dit jaar is batig saldo (winst van een stichting) van € 1.7 miljoen (in 2002 was dit 1,2 miljoen euro). In 2003 is er aan € 555.803,- exploitatie besteed. Dat is ruim onder de begrotingen. Op onderhoud en schilderwerk krijgt men een fikse korting en het linnengoed wordt gratis gestoomd. Wie denkt dat de toekomst van Villa Pardoes zeker is, heeft het mis. Er is nog veel geld nodig.

8 augustus 2004: Vanmiddag hebben een aantal 'vandalen' een boot van de Gondoletta laten omslaan. Het dak was bij het omslaan afgebroken. De daders zijn snel in de kraag gevat en er zal hen wel een hoge geldboete boven het hoofd hangen.

6 augustus 2004: De Game Gallery werd onlangs al een beetje veranderd (nieuw spel). Nu staat er ook een machine die je geld plat maakt. Het apparaat wordt in werking gezet door € 1,05 in te werpen. De € 0,05 krijg je terug met een Eftelinglogo, VogelRok-logo of een Carnaval Festivallogo erop.

5 augustus 2004:
De Efteling heeft momenteel een zeer leuke manier gevonden om de gasten af te koelen. Her en der zijn in het park sprinklers/sproeiers geplaatst die de gasten besprenkelen met water. Deze zijn onder anderen te vinden op het pad van Marerijk naar het VogelRokplein, de Python en het Fata Morganaplein.

2 augustus 2004:
De thematisering rondom de Pagode lijkt bijna afgerond te zijn. Vlak voor de Zeven Mijlszomer zijn de lantaarns rondom deze attractie vervangen. Ook op de kei-muur zijn kleine exemplaren geplaatst die zeer goed passen bij deze oosterse tempel.