Voorpagina « Augustus 2003Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Augustus

28 augustus 2003 - De acteur die in het Sprookjesbos Theater de rol van Hansje (van Grietje) en de Kikkerprins speelt, zal vanaf 9 september te zien zijn in de nieuwe reclamespot van de Rabobank. Deze zal negen dagen op meerdere Nederlandse zenders voorbij komen.

27 augustus 2003 - Niet Droomrijk maar een project van Natuurmonumenten zal de natuur meer verstoren. Dit zegt de provincie. Zij bespreken komende woensdag het bestemmingsplan. Ravotten Natuurmonumenten wil met 'Nieuwe Wildernis' jongeren allerlei mogelijkheden bieden om te ravotten in het bos ten zuiden van het vakantiedorp. Natuurmonumenten heeft samen met BMF bezwaar aangetekend over de hoeveelheid te compenseren bos. Aangezien het vervangende bos wordt aangeplant op akkers in de directe omgeving vindt de ppc dat het verlies aan specifieke natuurwaarden van deze landbouwgrond, onder meer voor vogels en zoogdieren, ook moet worden gecompenseerd. Volgens de provincie kan daar geen sprake van zijn omdat de akkers die De Efteling vol laat zetten met maïs 'volledig verstoken zijn van zelfs de meest elementaire natuurwaarden'.

25 augustus 2003 - De finalistes van 'Miss Belgian Beauty komen naar de Efteling. Dit staat in het jongste persbericht van het park: "Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land…", vroeg de koningin aan haar spiegel in het beroemde sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. De finalistes van Miss Belgian Beauty hopen wellicht allen dat zij op 11 oktober in het casino van het Belgische Knokke tot 'Sneeuwwitje' verkozen worden. Knokke tot 'Sneeuwwitje' verkozen worden. Kennismaken met de kandidates kan alvast op woensdag 27 augustus in de Efteling. Ook huidig Miss Belgian Beauty, Zsofi Horvath, zal hierbij aanwezig zijn.

24 augustus 2003 - Augustus lijkt wel dé feestmaand voor de Efteling. Want nadat het park afgelopen woensdag al door de lezers van ANWB Kampioen uitgeroepen werd tot 'Attractiepark van het jaar 2003', vandaag was het de beurt aan de kijkers van het Jeugdjournaal. De afgelopen weken zijn kinderen in de parken geweest en hebben een kleine reportage gemaakt. De Efteling werd gewaardeerd met een 8,2.

24 augustus 2003 - De reclame campagne rondom Doornroosje: de musical draait op volle toeren. In eerste instantie waren er alleen binnen de parkgrenzen reclame uitingen te zien zoals borden, spotjes bij attracties, folders bij het Theater etc. Maar sinds kort is in Brabant zelf ook te zien dat de musical naar het Efteling Theater komt. Achterop een aantal bussen van de BBA staat behalve het logo en een foto ook de spreuk "Neem je moeder ook eens mee naar Doornroosje de Musical". Deze spreuk is duidelijk een variant op de huidige parkreclame (Neem je (groot)ouders ook eens mee naar de Efteling).

23 augustus 2003 - De Efteling PinParade is momenteel zo populair dat de pins van de nieuwe serie nu al uitverkocht zijn. Op de key-cords die de medewerkers dragen zijn de nieuwe pins ook maar sporadisch te vinden. De Efteling hoopt half september weer voldoende pins te hebben.

22 augustus 2003 - Pegasus is momenteel gesloten voor onderhoud. En niet zomaar 'onderhoud' Voor de laatste bocht is een extra rem ingebouwd. Wellicht is dit het gevolg van de klachten die binnen kwamen van bezoekers met gekneusde ribben. Pegasus is naar verluid hierom enkele weken geleden ook al een paar dagen achter elkaar gesloten geweest.

20 augustus 2003 - De Efteling is door de lezers van het ANWB-ledenblad De Kampioen uitgeroepen tot Attractiepark van het jaar. "De keus was volgens hem duidelijk. Meer dan eenderde van de stemmen was voor de Efteling." aldus hoofdredacteur Ed Lodewijks. Op de tweede plaats eindigde Six Flags gevolgd door Ponypark Slagharen.

19 augustus 2003 - De bezetters van het bos bij de Efteling kunnen na een uitspraak van de Bredase rechtbank voorlopig in het bos blijven. De gemeente had een brief opgesteld waarin hen werd verzocht vóór 15 augustus te vertrekken. Er stond echter niet in wat er zou gebeuren als de tijdelijke bewoners het bos gewoon blijven bezetten. Daarom moet de gemeente een nieuwe brief uitvaardigen voordat tot ontruiming kan worden overgegaan. Eén van de actievoerders wist te melden dat: "De grond is van de Efteling en die heeft geen spoedeisend belang bij ontruiming van het Entenwoud totdat alle bezwaren zijn behandeld door de Raad van State. Wij beschermen nu het bos door onze aanwezigheid".

16 augustus 2003 - Het was vandaag duidelijk te merken dat de temperatuur is gedaald. Het parkeerterrein stond al vroegtijdig vol. Bezoekers die tegen 14.00 het parkeerterrein opreden, werden naar de Kinkenpolder (vlak naast het parkeerterrein) geleid. Naar verluid zouden vandaag een dikke 45.000 bezoekers de kassa's gepasseerd zijn.

15 augustus 2003 - De gemeente Loon op Zand gaat vandaag niet over tot ontruiming van het actiekamp van GroenFront in het zogenoemde Entenwoud in Kaatsheuvel. Dat zei een vertegenwoordiger van de gemeente gisteren tijdens een door de actievoerders aangespannen kort geding bij de voorzieningenrechter in Breda. GroenFront vocht bij de rechter een ontruimingsbevel van De Efteling en de gemeente aan. Actievoerders bezetten het bos om te voorkomen dat De Efteling het vakantiepark Droomrijk bouwt.

13 augustus 2003 - Deze week staat op de site van het NOS een nieuwe zomerserie. Met ditmaal het onderwerp: Fans van attractieparken. Afgelopen dagen werden de artikelen over de fans van Six Flags en de Apenheul geplaatst. Vandaag is daar het artikel over de Efteling(-fan) aan toegevoegd. De komende dagen komt er nog een artikel over het Spoorwegmuseum en het Dolfinarium online.

12 augustus 2003 - Sinds vorige week zijn de nieuwe sprookjespins verkrijgbaar in het park. Het personeel heeft ze nog niet op de koorden zitten, maar dat zal waarschijnlijk niet zo lang meer duren. Een andere pin die is uitgekomen en zeer gewild is, is de pin die alle medewerkers hebben gekregen van de Ondernemings-Raad. Deze horen niet bij de pintrading, maar mogen wél geruild worden als de medewerker dat zelf wil. Sommige bezoekers hebben al hoog geboden op deze OR-pin (een bod van ruim 100 euro is al voorbij gekomen). Hoe verleidelijk zo'n aanbod misschien ook klinkt, het is de medewerkers verboden deze pins de verkopen. Doen ze het wel dat zouden ze weleens hun laatste dag in het park gewerkt kunnen hebben.

11 augustus 2003 - Wie 4 flessen Coca Cola of Fanta koopt kan bij de Albert Heijn vier euro korting krijgen op een entreebewijs voor de Efteling. De kaarten kosten dan geen € 22,- maar € 18,-. De kaarten zijn dit hele seizoen nog geldig.

10 augustus 2003 - Het mag dan mooi en erg warm weer zijn, het komt de bezoekersaantallen van het park zeker niet ten goede. Vooral op de doordeweekse dagen is het erg rustig. Zelfs Droomvlucht en Piraña kennen momenteel geen lange wachtrijen. De zaterdagavonden zijn momenteel de publiektrekkers. Vooral de optredens van Do en Jamai trokken duizenden bezoekers.

9 augustus 2003 - Op verschillende plaatsen in het park is sinds gister een rookverbod ingesteld. Zo is het niet toegestaan om in het Sprookjesbos en rondom de Pegasus te roken. Op andere plekken in het park zijn extra borden met 'Brandgevaar!' geplaatst. De Stoomtrein rijdt tot en met dinsdag waarschijnlijk niet, ook vanwege bosbrand gevaar.

9 augustus 2003 - Enkele weken na de opening van het Efteling Theater wordt er nog steeds gewerkt aan details. Het restaurant is al bijna klaar, maar voor het meest rechter gebouw staat een beeldje van een nar. Ditmaal geen Pardoes de Tovernar, maar een echte nar, zoals deze ook vaak op een kaartspel worden afgebeeld.

8 augustus 2003 - In de Wonderlijke Efteling Show heeft dit seizoen al verschillende muziek geklonken voor aanvang van de show. In het begin Cirque Du Soleil muziek, een dikke maand later weer parkmuziek, en nu niets meer. Want op een groot filmdoek is een korte compilatie van de parkband te zien, welke opgevrolijkt is met wat rode en blauwe twinkels van Essent. Dit geheel wordt ondersteund met muziek uit Shrek.

8 augustus 2003 - De Efteling heeft nu ook in het park de data van de komende Winter Efteling vermeld, dievorige maand al in deze nieuwsrubriek te vinden waren. Wat nog niet bekend was, dat is dat de Efteling haar poorten op de laatste zaterdag (17 januari) open houd tot 24.00.

7 augustus 2003 - Om te voorkomen dat de bomen en planten in de Efteling uitdrogen of in brand vliegen, sproeit de Efteling continue de bossen. Het water wat hiervoor gebruikt wordt, is geen kraanwater, maar wordt gepompt uit de Gondolettavijver. Er was even sprake dat deze attractie misschien gesloten moest worden omdat het waterpeil misschien te laag zou komen te staan. Maar dat lijkt tot op heden mee te vallen. Het rieten dak van het Huis van de Vijf Zintuigen heeft haar eigen sproeisysteem. Overal in het dak zitten sprinklers die het dak nathouden.

6 augustus 2003 - Al eerder deze zomer viel één van de heren van Les Kids van de trampoline. Vandaag was het de beurt aan iemand van de Starlight Acrobats. Een BMX-arcobaat is bij zijn laatste sprong gevallen en brak zijn arm. De EHBO, BHV en Ambulance waren snel ter plekke.

5 augustus 2003 - Bosbranden zijn aan de orde van de dag. Ook in Brabant, waar een bos bij Breda gedeeltelijk is verwoest. De brandweer krijgt echter hulp uit onverwachte hoek: Het personeel van de Pagode houd ook een oogje in het zeil. Mochten ze iets zien dan waarschuwen ze gelijk de beveiliging, die vervolgens de brandweer op de hoogte brengt.

4 augustus 2003 - Het lijkt haast alsof het nieuwe Fotoboekje ieder jaar weer een paar weken later uitkomt. Vandaag is dan eindelijk het boekje van 2003 uit. Het boekje verschilt haast niet van zijn voorganger. Enkel de kaft is vervangen. De fee uit Droomvlucht, welke tien jaar geleden geopend werd voor het publiek, siert de voorkant. Op de achterkant staat het jaar-logo.

4 augustus 2003 - Dat de trampoline-act een van de meest populaire acts is deze zomer bleek al gauw. Vandaag werden de bezoekers dan ook getrakteerd op een extra show. Deze deden ze overigens niet met het gezicht naar de Python zoals normaal, maar met hun gezicht richting de Polka Marina.

3 augustus 2003 - Dat het Anton Pieckplein nog niet af is, dat is bekend. Dit najaar zal het af moeten zijn. Eén van de dingen die nog toegevoegd zal gaan worden is waarschijnlijk een accordeon-speler. Deze staat ook op een van de vier pins die op het plein door het smidje gemaakt wordt. Waarschijnlijk zal deze accordeon-animatronic op het balkon boven de Smulpaap komen te staan.

2 augustus 2003 - De eerste van de twee nieuwe thema-avonden is vandaag van start gegaan: Musical on Stage. Linda Wagemakers, Ben Cramer en Tony Neef, die overigens een geweldige act neerzette, zijn enkele van de artiesten die vandaag optraden. Het enige wat op deze showbizz avond mistte was... De Enige Echte Efteling Fanfare. Deze had perfect in dit theme gepast.

1 augustus 2003 - De naderende hittegolf gaat in de Efteling zeker niet ongemerkt voorbij. Bij Carnaval Festival werden al vroeg de luiken in het dak geopend om de temperatuur zo toch enigsinds binnen de perken te houden. Ook bij Fata Morgana stonden enkele deuren open op voor verkoeling te zorgen

1 augustus 2003 - Ook dit zomerseizoen zijn Märklin en Lego weer van de partij. In het Fata Morgana evenementen complex staat o.a. bouwwerken van basketballers, Hagrid en Harry Potter, maar ook van een enorme Formule 1 auto van Ralf Schumacher (Williams). De Märklin tentoonstelling is dit jaar verhuist van de Waterorgel foyer naar de Diorama.