Voorpagina « December 2004Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

December

27 december 2004 - De Winter Efteling is weer van start gegaan en dat betekent dat er weer volop genoten kan worden van vele attracties, hartverwarmend entertainment en winterse lekkernijen. Zo opent het jongste persbericht. Niet alleen de bekende glühwein, warme chocolademelk en stamppotten zijn in trek, ook pannenkoeken behoren tot de favorieten. In de Diorama-zaal is dit jaar een speciaal pannenkoekenbuffet ingericht. De pannenkoekenbakker van de Efteling schrijft een wedstrijd uit voor het beste winterse recept van grootmoeders pannenkoeken. De Efteling roept daarom alle kinderen in Nederland op, met een leeftijd tot 12 jaar, een origineel en lekker recept te verzinnen voor grootmoeders pannenkoeken. De inzendingen dienen vóór woensdag 19 januari ingezonden te zijn.

23 december 2004 - Vanaf 19 januari 2005 zal Kathleen Aerts, bekend van het Vlaamse trio K3, spetteren in de Efteling-musical De Kleine Zeemeermin. Maar haar kleedkamer is op dit moment nog akelig kaal en erg ongezellig. Vandaar dat de Efteling alle kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar in Nederland en België oproept een mooie tekening voor haar te maken, zodat haar kleedkamer er binnenkort stralend uitziet. De mooiste tekeningen maken kans op een reis van een week voor 6 personen naar de zeemeermin in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken.

18 december 2004 - Vorige week meldden we al dat musicalbezoekers zonder parktoegang via de groepsentree binnen komen. Blijkbaar leverde dit problemen op want deze ingang is verplaatst naar de groepskassa's rechts naast het Huis van de Vijf Zintuigen.

18 december 2004 - Oude tijden lijken te herleven: Wachtrij voor een nieuw sprookje. Net als vroeger in de tijd van o.a. De Indische Waterlelies, staan bezoekers massaal in de rij om het nieuwste sprookje Het meisje met de zwavelstokjes te zien.

18 december 2004 - De Efteling lijkt na drie jaar overstag te zijn gegaan. Eftelingliefhebbers hebben de directie bij een meeting regelmatig gevraagd wanneer het park overstapt van videobanden naar DVD's. Zoals bij velen al bekend, lagen vorige week Sprookjes deel 1,2 en 3 in de schappen. Vandaag is daar 'De Magische Bol' aan toegevoegd. Naast parkbeelden staat de 'Nieuwe Sprookjesshow' ook op DVD. Welke € 19,95 moet kosten.

14 december 2004 - Air Miles-spaarders die via de site van Airmiles kaarten voor de Winter Efteling bestellen, kunnen op vertoon van hun Air Miles kaart voortaan ook direct toegang krijgen bij de ingang van de Efteling. Voorheen moesten de spaarders ongeveer een week wachten, voordat hun bestelde kaarten per post werden bezorgd. Tijdens de Winter Efteling kan de toegang met Air Miles direct voor vertrek van huis via internet geregeld worden.

12 december 2004 - Vandaag wordt de Efteling PinParadedag gehouden in het Witte Paard. Er is een nieuwe winterpinserie, golfparkpin en de hotelpin is opnieuw uitgebracht. Ook is de winterserie van vorig jaar opnieuw uitgebracht.

11 december 2004 - De aangekondigde tv-uitzendingen van Efteling Sprookjes zijn, in tegenstelling tot wat tot nu toe verteld werd, al wél op DVD te koop.Er zijn 3 delen, welke ieder € 9,95 kosten. Naar verluidt zal de parkband binnekort óók op DVD uitkomen.

11 decmeber 2004 - Vandaag opent de Efteling voor de zesde keer haar poorten in de winter. Ook deze winter zal er weer genoeg te beleven zijn, waaronder het nieuwe sprookje Het meisje met de zwavelstokjes en de musical "De Kleine Zeemeermin".

11 december 2004 - Waar de bezoekers VogelRok eind oktober in de steigers achterlieten, is deze nu weer in volle glorie te bewonderen. Wel heeft de zonsondergang plaats moeten maken voor een uitzicht vanaf een eiland met palmbomen.

11 december 2004 - Hoewel er vandaag geen officiële opening plaatsvond vanwege de bijzetting van Prins Bernard, was Het meisje met de zwavelstokjes wel open voor publiek. En het mag gezegd worden, het is een pareltje. Het is zonder enige twijfel het beste sprookje (op technisch gebied).

11 december 2004 - Bezoekers die voor de musical komen en niet voor het park betreden het terrein via de groepsingang. Wie wél beide wil, krijgt een stempel als bewijs dat hij of zij na de musical weer het park in mag. Overigens is het opvallend dat op de eerste Winter Efteling dag beide voorstellingen op een paar stoelen na waren uitverkocht.

10 december 2004 - In de periode dat het park gesloten was, zijn weer vele veranderingen doorgevoerd. Zo is het Sterrenplein (op de Pardoes Promenade, voor het Sprookjesbos) geheel vernieuwd. In het Sprookjesbos is de route van De Indische Waterlelies tot De Tuinman en de Fakir gewijzigd, de kleine paden om af te snijden zijn weggehaald. En om van Repelsteeltje naar De Tuinman en de Fakir te lopen, moet je nu langs Het meisje met de zwavelstokjes.

8 december 2004 - Vandaag werd bekend dat de blonde K3 zangeres Kathleen Aerts vanalf half januari 2005 de rol van 'De Kleine Zeemeermin' overneemt van Kim-Lian. Kathleen zat in in het publiek bij de première op 17 november. Het is na de Vlaamse versies van Doornroosje en de 3 Biggetjes de 3e musical voor de 26 jarige zangeres.