Voorpagina « Februari 2005Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Februari

22 februari 2005 - Het lijkt wel of alle nieuws uit het Theater komt. Na het grote succes van twee Studio 100 sprookjes maakte Albert Verlinde vandaag in RTL Boulevard bekend dat zijn productiebedrijf V&V Producties een overeenkomst gesloten heeft met de Efteling. Het gaat om de musical die komende winter in het Efteling Theater te zien zal zijn. Helaas geen Studio 100 sprookjes dus, maar wel een musical van de jeugdserie 'TiTaTovenaar'.

20 februari 2005 - De nieuwe Efteling Sprookjesshow zal geen co-productie worden van de Efteling en Wentink Events. Studio 100 neemt na twee succesvolle musicals het stokje van Wentink over. De show zal bestaan uit twee sprookjes van Hans Christian Andersen (die in 2005, 200 jaar zou zijn geworden) namelijk: 'De Rode Schoentjes' en 'Het Lelijke Eendje'. De show wordt op de planken gebracht door een 16-koppige cast.

19 februari 2005 - Onlangs zijn de opnames van de musical 'De Kleine Zeemeermin' geweest in het Efteling Theater. Kathleen Aerts zal op de dvd van de musical de hoofdrol vervullen. Dat heeft ze vandaag zelf tegenover ons bevestigd. Het is voor het eerst dat Studio 100 de Nederlandse/Efteling versie op dvd zet en niet de Vlaamse. In het geval van 'De Kleine Zeemeermin' is dat wellicht ook wel zo verstandig, aangezien de Vlaamse versie nogal verschilt van de Eftelingversie. Zo zijn voor de Efteling een aantal namen/teksten veranderd om de musical ook voor het Nederlandse publiek leuk en begrijpelijk te houden.

19 februari 2005 - De Foyer van het Efteling Theater is sinds een tijdje aangekleed met mooie afbeeldingen van showproducties die de afgelopen jaren in de Efteling te zien zijn geweest. Zo zijn onder anderen de Geitjes uit 'De Nieuwe Sprookjesshow', Hans Klok, Christian Farla, Jim en Marieke uit de Wonderlijke Efteling Show te zien. Maar niet alleen zomerproducties zijn ingelijst, ook zijn er enkele prenten van Efteling/Studio 100 musicals 'Doornroosje' en 'De Kleine Zeemeermin' te zien.

16 februari 2005 - Met de musical 'De Kleine Zeemeermin' lijkt de Efteling wederom goud in handen te hebben. Er wordt her en der al druk gespeculeerd over de opvolger. 'De Drie Biggetjes' zal het in ieder geval niet worden, aangezien deze zeer waarschijnlijk (al dan niet met K3) door Nederland gaat toeren. 'Sneeuwwitje' (die nu in Antwerpen op de planken staat) en 'TiTaTovenaar' worden als mogelijke opvolgers genoemd. De tijd zal het uitwijzen.

14 februari 2005 - Het ziet ernaar uit dat De Kleine Zeemeermin op dvd gaat verschijnen. Dit staat op studio100.web-log.nl. Studio 100 zou hierbij de keus hebben uit drie Zeemeerminnen, de Vlaamse Free Soufriau, Kim-Lian van de Meij en Kathleen Aerts. Naar verluidt zal Kathleen op de dvd te zien zijn. Deze zal in april in de schappen moeten liggen. Dit zou betekenen dat niet de Vlaamse maar de Eftelingversie van de musical op het felbegeerde schijfje komt te staan

14 februari 2005 - 20 Maart houdt Princess een feestelijke dag in de Efteling. Wie het afgelopen jaar een apparaat van het merk heeft aangeschaft kon een kortingsbon vinden. De opening wordt verzorgt door Hans Klok, de welbekende illusionist. Hij is geen onbekende voor de Efteling aangezien hij in 2002 vier keer per dag in het Eftelingseizoen op de planken stond in de Wonderlijke Efteling Show.

13 februari 2005 - De wensbron is weer traditioneel geleegd. Joost de Jong, Prins Barend uit de musical De Kleine Zeemeermin, hielp samen met enkele kinderen van Villa Pardoes een handje mee om de munten naar boven te halen. Alle munten zijn schoongemaakt en de opbrengst is € 4532! Het bedrag gaat naar het goede doel: Save the Children Nederland, de kinderhulporganisatie die dit keer het geld besteedt aan een project voor ex-kindsoldaten in Oeganda. Dit is een van de grootste kinderhulporganisaties ter wereld en is in 1981 opgericht. Ze heeft jarenlange ervaring met programma's ten behoeve van kinderen in moeilijke omstandigheden.

12 februari 2005 - Over twee dagen is het weer Valentijnsdag en wie zijn geliefde wil verrassen kan dat doen in het Efteling Hotel. Daar hebben ze van 11 februari tot 14 februari een Valentijnsdiner. Het bestaat uit een welkomscocktail, 3 gangendiner en een romantische verrassing. Kosten dezes: € 80,- p.p.

6 februari 2005 - Mari van Heumen heeft een bronzen erepenning ontvangen van de burgemeester van Loon op Zand. Dit voor 30 jaar bewezen diensten bij de vrijwillige brandweer. Ook was hij de tussenpersoon tussen de Efteling en de brandweer van Loon op Zand.

2 februari 2005 - Bruna heeft de komende twee weken een actie met de Efteling dvd "De magische bol". De prijs voor de dvd is € 19.95, maar met kortingsbon maarliefst € 14.95. "De Magische bol" is de Park dvd van de Efteling die samengesteld is door ReDi Entertainment.