Voorpagina « April 2006Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

April

30 april 2006 - Het personeel van het Theater heeft nieuwe kleding. Waar ze in het eerste seizoen nog de gele hesjes aan hadden en van 2003 tot voor kort de geruite hesjes, is het nu bordeaux rood geworden. De dames hebben het Eftelingsjaaltje eronder, de heren een stropdas. Naar verluid is deze lijn ook doorgevoerd op het Golfpark en in het Hotel.

27 april 2006 - Zaterdag 6 mei is er weer een Jubilaris in de Efteling: Ezeltje strek je!. Ter gelegenheid daarvan mag iedereen die met een ezel het park bezoekt gratis binnen. Verder poept de echte ezel af en toe een groen muntje uit. Wie deze vind kan 'm om wisselen voor een speciaal prijsje. Als je de Efteling met je ezel wil bezoeken dien je van te voren contact op te nemen met de Efteling.

26 april 2006 - Vanmorgen moest de bedrijfsbrandweer van het park uitrukken voor een kleine brand. De Holle Bolle Gijs op het Spookslotplein stond erg te roken. Op de lanen naar het plein was de geur van brandend papier en plastic te ruiken. De brandweer heeft alles kunnen blussen, zonder al teveel schade. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

26 april 2006 - Vanmiddag arriveerde de eerste sloep op het bouwterrein van De Vliegende Hollander. De sloep is bijna helemaal afgewerkt, de leeuw op de boeg van het vaartuig moet nog geplaatst worden. Wanneer er met de echte sloep getest wordt, is nog even afwachten.

24 april 2006 - Op het eerste gezicht lijkt de meandering van De Vliegende Hollander geheel binnen te zijn. Niets is minder waar, want wie goed op de vloer kijkt aan de rechterkant van het plein, zit in de hoeken paaltjes zitten die omhoog getrokken kunnen worden. Deze vormen samen met de beplanting van het plein een buitenmeandering. Mocht het erg druk zijn, dan is op deze manier de rij wachtenden in goede banen te leiden.

21 april 2006 - Vandaag zijn er, net als vrijwel iedere dag weer testritten gemaakt met de rode dummy-boot van De Vliegende Hollander. Tevens wordt momenteel druk gewerkt aan de beplanting op en rond de duinpartijen. Het huisje op de trim begint steeds meer vaste vormen aan te nemen.

20 april 2006 - De Albert Heijn is een kortingsactie gestart. Bij elke 10 euro aan boodschappen kan men een gratis Efteling zegel ontvangen. Bij 5 zegels kan de spaarkaart ingeleverd worden en dan krijgt men zes euro korting op de aanschaf van een Eftelingkaartje. Men kan tot en met 30 april de zegels sparen en tot 2 juli de kaarten inleveren.

19 april 2006 - Zaterdag 22 april a.s. kunnen geïnteresseerden gratis kennismaken met de golfsport tijdens de Open Dag van het Efteling Golfpark. Van 12.00 tot 17.00 uur staan professionals met clubs en ballen klaar voor het demonstraties. In het Clubhuis wordt informatie verstrekt over het diverse golfonderdelen, de kosten van de golfsport en eventuele vergader- en bedrijfsevenementen. In deze golfshop wordt daarnaast deskundige voorlichting gegeven over de benodigde golfuitrusting.

18 april 2006 - Waar in eerdere tijden abonnementhouders en leden van het Boek der 7 waarheden de Wonder thuisgestuurd kregen, is het sinds afgelopen seizoen vervangen door een klein presentje. Afgelopen maand ontvingen zij een verjaardagskalender met daarop Langnek. Een cadeautje dat eerder al verkrijgbaar was via de speciale bonnetjes van C1000. Abonnementhouders ontvingen het presentje later in combinatie met een speciale nieuwsbrief. Deze bevat een bon om De Vliegende Hollanderpin op te halen.

12 april 2006 - Vanaf vandaag te koop op de NS Site de NS-Wonderkaart! De nieuwe NS-Wonderkaart geeft 20% korting op de combinatie van trein, bus en toegang tot de Efteling. Voor kinderen tot 12 jaar is de reis zelfs gratis. De Efteling en de NS zijn sinds dit jaar Partners in Kwaliteit.

10 april 2006 - Onlangs kwam de nieuwe ANWB Kampioen uit met een wedstrijd over De Vliegende Hollander. In het blad zit een klein boekje met bouwfoto's, en dus ook een prijsvraag. Je kan hiermee op 17 juni 1 uur langer in De Vliegende Hollander dan de 'gewone bezoeker', compleet met VOC-hapjes. Wat je er voor moet doen? De Kampioen bemachtigen en deze slagzin afmaken: "Ik wil in attractie De Vliegende Hollander want..."

9 april 2006 - Vandaag was voor het eerst de linker wachtrij afgesloten van Villa Volta. Dit jaar is het voor het eerst dat de wachtrij afgesloten kan worden. Of het om een experiment gaat is niet bekend.

9 april 2006 - Vandaag is het weer Efteling PinParadedag in de Efteling. De eerste nieuwe pin van dit seizoen zal vandaag uitgebracht worden. De verwachting is dat het De Vliegende Hollander pin zal zijn, daar deze op de openingsdag aan de vroege vogels uitgedeeld is. Daarnaast zijn ook nog Pardoes en Pardijntje pins in de verkoop gegaan.

6 april 2006 - Sinds vandaag vind je twee enorme reuzenvoetstappen. Deze is te zijn bij Hole 13 van de Efteling golfbaan (achter Fata Morgana). Zo te zien speelt de reus een potje Golf in zijn vrije tijd.

1 april 2006 - Vanmorgen om 10 uur opende de Efteling voor de 54e maal haar poorten voor het grote publiek. Een nieuw seizoen met weer de nodige veranderingen. Eén daarvan is natuurlijk De Vliegende Hollander. Ondanks dat de opening van de attractie nog wel even op zich laat wachten, is het plein en de kade van de stadswal wel toegankelijk. Het rijkelijk gedetailleerde gebouw laat veel goeds beloven voor de binnenkant.

1 april 2006 - In Marerijk zijn de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo heeft de Soete Inval een andere ingang gekregen, en wordt er aan het Museumhuisje in het Sprookjesbos druk gewerkt. Daarnaast is de Loetiek geheel veranderd, en verkoopt het nu voornamelijk Anton Pieck artikelen en Pins. Een handjevol Laven zijn nog wel te koop. Doordat er geen nieuwe Laven meer uitgebracht zullen worden is het aandeel in de winkel logischerwijs ook verkleind.

1 april 2006 - In het Efteling Museum is een kleine expositie te zien over thrill-rides in de Efteling. Het is in 2006 namelijk 25 jaar geleden dat de Python opende. Sindsdien zijn er nog 5 andere thrill-rides bijgekomen, namelijk: Halve Maen, Piraña, Pegasus, Bob en VogelRok. Over deze attracties zijn een aantal foto's en leuke wetenswaardigheden te vinden.