Voorpagina « April 2005Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

April:

23 april 2005 - Efteling verkoos ‘Mooiste Lelijke Eendje’, dat is de kop van het Eftelingpersbericht: 'Zo is er maar ééndje!' Deze uitspraak is van prijswinnares Ingrid van Oevelen uit Oud Gastel. Zij is de trotse eigenares van 'Het Mooiste Lelijke Eendje'. Want op zaterdag 23 april verzamelden zich maar liefst 344 lelijke eenden (Deux Chevaux) in de Efteling voor de verkiezing van het mooiste lelijke Eendje, in het kader van het Hans Christian Andersen Jaar. Al vanaf 7.00 uur reden de eerste lelijke Eendjes (in België Geitjes genaamd) het park in. Het winnende eendje viel vooral op omdat in de achterbak een heuse kijkdoos was gemaakt, waarin eendeneieren en eendjes te zien waren en waarin ook het Sprookjesboek 'Het Lelijke Jonge Eendje' was uitgestald. Met de spreuk 'Echte Schoonheid zit van binnen' stal deze rode 2CV de harten van de publieks- én de Eftelingjury. In het sprookje groeit het lelijke jonge eendje uit tot een prachtige zwaan, die door iedereen bewonderd wordt. De verraste winnares wint een overnachting in de nieuwe Hans Christian Andersen Suite in het Efteling Hotel.

22 april 2005 - In 2003 introduceerde de Efteling de mogelijkheid om exclusief te trouwen in het Efteling Hotel. Inmiddels maakten al meer dan 40 bruidsparen van de gelegenheid gebruik hier het jawoord te geven. Sinds vorig jaar kan ook het huwelijksfeest, het diner of de receptie gevierd worden in één van de locaties van het Efteling Park, het Efteling Hotel of het Efteling Golfpark. De vele enthousiaste reacties heeft Efteling Evenementen doen besluiten, hieraan in 2005 een vervolg te geven. Zo maakt de Efteling het vanaf 2006 mogelijk om, naast de eerste donderdag en vrijdag van de maand, ook op sommige zaterdagen te trouwen.

12 april 2005 - Vanaf dit seizoen zijn Efteling entreebewijzen te koop in alle filialen van de keten Standaard Boekhandel. Kaartjes zijn er te koop tegen een voordeeltarief, net als in de World of TUI TravelCenters en de grotere postkantoren. Dankzij dit derde voorverkoopkanaal heeft de Efteling er meteen 98 verkooppunten bij in België. Bovendien plant Standaard Boekhandel een uitbreiding van haar netwerk tot 100 verkooppunten.

6 april 2005 - Er zullen opvallende Efteling-activiteiten zijn in het Hans Christian Andersenjaar. Al meer dan een halve eeuw, waakt de Efteling over het cultureel erfgoed sprookjes. De 200e verjaardag van een van de bekendste sprookjesschrijvers ter wereld zal het Kaatsheuvelse park dan ook met veel activiteiten vieren. Bezoekers treffen in het Sprookjesbos al sinds jaar en dag drie van zijn werken aan: De Rode Schoentjes, De Kleine Zeemeerminen De Chinese Nachtegaal. Sinds kort ook Het meisje met de zwavelstokjes<.

4 april 2005 - Efteling Theater Producties en V&V Entertainment, het bedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente, produceren samen de musical TiTaTovenaar. Deze musical wordt gebaseerd op de succesvolle serie van begin jaren ’70, maar dan op geheel eigentijdse wijze. Vanaf half november van dit jaar staat de avondvullende familievoorstelling TiTaTovenaar op de planken van het Efteling Theater. Een van de hoofdrollen is weggelegd voor Tika, de dochter van TiTaTovenaar. De audities voor de cast zijn inmiddels in volle gang maar de perfecte kandidaat voor Tika is nog niet gevonden. Die jongedame die kan zingen en acteren en denkt aan ondergenoemde voorwaarden te voldoen, kan haar cv voor 8 april a.s. sturen naar V&V Entertainment.