Voorpagina « April 2004Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

April

30 april 2004: Ondanks de vele (gratis) evenementen op Konninginnedag besloten vele mensen de Efteling te bezoeken. Het schitterende weer heeft hier wellicht aan bijgedragen. 's Avonds echter sloeg het weer om. De stortbuien hebben her en der in het park voor schade gezorgd.

29 april 2004: In the foyer van het Efteling Theater staan in een van de vitrines de Big E Awards die de Efteling met haar grote showproducties heeft weten te winnen. Het zijn de Awards voor de Nieuwe Sprookjesshow, Efteling on Ice en de Wonderlijke Efteling Show.

23 april 2004: Van 17 november 2004 tot eind maart 2005 brengt de Efteling wederom een Studio 100 musical op de planken. Niet de 3 Biggetjes maar De Kleine Zeemeermin zal in het theater te zien zijn. Als opvolger van het succesvolle Doornroosje koos de Efteling opnieuw voor een avondvullende productie van Studio 100. De Vlaamse musical wordt op dit moment speciaal voor de Efteling bewerkt en de casting voor de Nederlandse versie is in volle gang. De voorstelling wordt ook nu weer aangeboden in combinatie met een exclusief bezoek aan het Sprookjesbos en de attractie PandaDroom. Tijdens de Winter Efteling is de musical met of zonder een parkbezoek mogelijk. De show is geprogrammeerd op woensdagmiddag en vrijdagavond, in de weekends en tijdens de feestdagen zijn er dagelijks twee voorstellingen. Reserveren is mogelijk vanaf 3 mei.

22 april 2004: Op zondag 2 mei aanstaande organiseert de Nederlandse Vereniging van Exploitanten van Golfaccommodaties (NVG), in samenwerking met een groot aantal Nederlandse golfbanen, de jaarlijkse Nationale Open Golfdag, dat staat in het persbericht van het park. Tussen 12.00 - 17.00 uur deze dag worden op de meeste golfbanen in Nederland tal van activiteiten georganiseerd die de bezoeker laten kennismaken met de golfsport. In de provincie Noord-Brabant nemen zelfs 5 golfbanen deel aan de open dag, waaronder het Efteling Golfpark.

19 april 2004: Op 17 april werd voor de 3e keer de Verkiezing van de Opa en Oma van het Jaar gehouden. Locatie van de spannende eindstrijd tussen de 10 genomineerde grootouders was het Efteling Theater. Dit jaarlijkse initiatief van Groter Groeien werd live door Mir@kel tussen 16.10 en 17.06 uur uitgezonden op Z@ppelin (Nederland 3). De kijkers van het EO-kinderprogramma hebben via internet vanaf 12 april in totaal 53.500 stemmen uitgebracht op hun favoriete opa of oma. Frits Lambrechts, voorzitter van de vakjury, maakte na het tellen van alle stemmen aan het eind van de tv-uitzending bekend dat Opa Kees Lek uit De Kwakel en Oma Lucia Neimann uit Nieuwegein als winnaars uit de bus zijn gekomen. Zij mogen zich een jaar lang Opa en Oma van het Jaar noemen.

14 april 2004: Vanmiddag is de voetbalwedstrijd FC Sprookjesbos - Ajax gespeeld. De sprookjesfiguren hadden allen sprookjesachtige rugnummers (1001 nacht, 8 baan, 7 dwergen). Ajax is (volgens het scorebord) dik ingemaakt door FC Sprookjesbos. In werkelijkheid werd het 3-2 voor FC Sprookjesbos. Overigens bevonden zich onder de sprookjesfiguren bekende gezichten. Enkele acteurs waren in het verleden te zien als Lange Meet, IJzige IJsbrand, Kobus Kabouter, Meneer Verstappen, Zombie en de Vries Markies. Al met al kan de Efteling terugkijken op een geslaagd evenement.

14 april 2004: Vanmiddag om 15.00 uur zal op de Speelweide gestreden worden om de Pardoes-cup. Dan spelen FC Sprookjesbos en Ajax tegen elkaar. De wedstrijd zal 2x 10 minuten duren. Elk team bestaat uit 6 spelers. De vermoedelijke opstellingen: FC Sprookjesbos: Roodkapje, Wolf, Oma, Prins en Hans en Grietje (Trainer: Keizer, met nieuwe kleren) Ajax: Lobont, Escudé, Maxwell, Sneijder, van der Vaart en Ibrahimovic (Trainer: Ronald Koeman). Voor aanvang van de wedstrijd zullen beide trainers om half drie in het Carrousel Theater een perconferentie geven.

13 april 2004: De jubileumborden uit 2002, zijn ook deze lente weer verspreid door de Efteling. Ditmaal met leuke weetjes over de flora en fauna van de omgeving waar het bordje staat. In het Sprookjesbos staan er zes, maar wie even verder zoekt in het park komt er een veelvoud van tegen.

5 april 2004: Het Efteling Theater is rolstoelvriendelijker geworden. De laatste rij aan de linkerkant van het voorste deel, is verwijderd en zo gemaakt dat er mindervaliden daar in de rolstoel kunnen plaatsnemen. Hierdoor hoeven ze niet meer achter de rij op het middenpad te gaan staan.

4 april 2004: De pins die aangekondigd zijn van Carnaval Festival zijn er nog niet, maar wel andere merchandising van die attractie. Kleine beeldjes/poppetjes van verschillende karakters uit de attractie zijn nu te koop van € 4,50. Verder zijn er een aantal souvenirs bijgekomen in de Sprookjesbosserie, waaronder mokken met een sprookjesfiguur erin en pluchen Roodkapje en Ezeltje strek je!.

3 april 2004: De thema's van de Zomeravonden zijn bekend. Er zijn ten opzichte van de voorgaande jaren veel veranderingen. Zo zijn onder andere Hot Carribean Night en Country Time niet meer op de kalender te vinden. Op 24 juli is de eerste Zomeravond, waarbij Jong Talent centraal staat, Musicalsterren (31 juli), Terug naar de '80 (7 augustus), Meidenpop (14 augustus), Songfestival (21 augustus) Europa avond (28 augustus) en Hollands en Brabants Levenslied (4 september) zijn de andere thema's van de Zomeravonden.

3 april 2004: Entreekaarten printen via Efteling-website, dat is nu mogelijk aldus het jongste persbericht van het park. Met ´hometicketing´ kunnen mensen nu thuis op een zelf gekozen tijdstip entreebewijzen voor de Efteling printen. Voor het printen is ook geen kleurenprinter nodig. De Efteling ging niet over één nacht ijs om deze bijzondere wijze van kaartverkoop in te voeren. Het zocht samenwerking met Ticketbizz voor de systematiek en met Ski Data voor de levering van de scanners. "Een dergelijke wijze van bestellen en betalen is niet nieuw in Nederland, maar wel vooruitstrevend in onze branche," meldt directeur Park en Hotel Olaf Vugts. "Het biedt meer gemak voor onze gasten, maar ook zeker voor de Efteling zelf. Bezoekers kunnen immers sneller het park betreden. Bovendien profiteert men zo van een korting van €2 op een entreebewijs tijdens het hoogseizoen.”

2 april 2004: Bij het Pinparadestandje bij de waterorgelfoyer waren naast de gelimiteerde Museum Pin ook de eerste én de tweede serie van het Sprookjesbos verkrijgbaar. Nieuw was een 'starterskit' Dit is een keykord met een aantal pins (waaronder Doornroosje of Lente Eftelingpin).

2 april 2004: De entertainmentkalender is flink op de schop gegaan. Enkel de Wonderlijke Efteling Show, Pardoes de Tovernar, Ganzenfanfare en het Sprookjesfeest zijn gebleven. Dus geen Meet & Greet en De Enige Echte Efteling Fanfare. Wel is er een Lenteband, en zul in de weekenden Carnaval Festival figuren op het VogelRokplein te vinden zijn. Daarnaast zijn er een aantal kleine acts te zien.

2 april 2004: Abonnement hebben deze week weer de Wonder en Wonderwaardigheden gekregen. In de Wonder wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Lente Efteling, de nieuwe site, Droomdagen en natuurlijk het nieuwe museum. In de Wonderwaardigheden wordt naast een aantal aanbiedingen aandacht besteed aan de Great European Theme Parks en informatie over (parkeer)abonnementen.

1 april 2004: Onder toeziend oog van prominente Eftelingers als Olaf Vugts, Henk Groenen, Ton van de Ven, Michel den Dulk en Ronald van der Zijl is vanmiddag om 14.00 uur het Efteling Museum officieel geopend. Het museum is ten opzichte van afgelopen weekend compleet afgewerkt met diverse informatie bordjes en dergelijke. Oud-medewerkers zullen het museum beheren.

1 april 2004: De grootste verandering is ongetwijfeld de omgeving van de Pagode. De linkerhelft van de meandering is vergehaald. Op die plek is nu een groot terras aangelegd. Ook aan de Gondolettavijver komt een klein terrasje. Alle muren rondom de Pagode zijn vervangen door schitterende muren opgebouwd uit diverse soorte keien. Vanuit de Pagode ziet dit er geweldig uit.

1 april 2004: 'Verandering' en 'teras' lijken de toverwoorden te zijn deze lente. Zo zijn de paden naar de Brink zo verlegd dat je min of meer gedwongen wordt via de Brink te lopen. Achter het Spookslot is een pad aangelegd, dat uitkomt op het pad wat van Anderrijk naar de Brink gaat. De spiegel die aan die weg stond, is weggehaald, en heeft plaatsgemaakt voor een mooi zithoekje. In het Sprookjesbos is men reeds begonnen met het nieuwe sprookje: Het meisje met de zwavelstokjes.

1 april 2004: Vandaag om 10.00 uur opent de Efteling haar poorten weer. Nieuwe attracties zijn er dit jaar niet, maar veranderingen des te meer. Vanavond zullen de nieuwtjes hier vermeld staan.