Voorpagina « April 2003Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

April

28 april 2003 - De Magische Mail van de maand April rolt vandaag of morgen bij iedereen in de mailbox (mits men zich hiervoor heeft aangemeld). Naast informatie over de Pardijn in het Klein Verkiezing en het 0900-Efteling nummer, staat er informatie over het Suske en Wiske weekend dat 17 en 18 mei in de Efteling gehouden wordt. Hier zal ook het nieuwste avontuur van dit tweetal worden gepresenteerd. Verder worden het Golfpark (Golfcollege) en Hotel (speciale aanbieding) nog even onder de aandacht gebracht. Wie de Magische Mail ook wil ontvangen kan terecht op de officiële Eftelingsite.

24 april 2003 - Na de paashazenactie afgelopen weekend, heeft de Efteling weer een nieuwe actie bedacht. Op 30 april organiseert de Efteling namelijk de 'Pardijn in het Klein Verkiezing'. Diegenen die voldoen aan de voorwaarden en zich voor 11.00 uur melden, krijgen gratis entree. Bovendien kunnen de kleine Pardijntjes deelnemen aan de 'Pardijn in het Klein Verkiezing', met de workshop 'Hoe ben ik een echt prinsesje'. Die wordt gegeven door Sneeuwwitje. De drie mooiste Pardijntjes, met de beste prinsessenmaniertjes maakt kans op een overnachting in, hoe kan het ook anders, de Koningssuite in het Efteling Hotel. De verkiezing vind plaats om 11.30 uur in het Openlucht Theater in het Sprookjesbos.

23 april 2003 - Slecht nieuws voor Efteling Droomrijk. De Raad van State heeft woensdag het bestemmingsplan geblokkeerd van de bouw van recreatiewoningen in de Efteling. Dit meld Omroep Brabant. Dit gebeurde op verzoek van de Brabantse Milieufederatie, en Natuurmonumenten. De Raad van State betwijfelt of de schade aan de natuur wel voldoende wordt gecompenseerd. De Raad van State voorkomt nu dat er toch gebouwd wordt totdat een nieuw onderzoek is afgerond. De uitspraak is een forse tegenvaller voor de Efteling en de provincie.

22 april 2003 - Afgelopen weekend was het eerste weekend dat alle attractieparken in Nederland open waren. En met het mooie weer trokken vele mensen naar de parken, dat staat in BN/De Stem. In de Efteling liepen eerste paasdag in totaal 523 paashazen rond. Mensen die verkleed als paashaas naar het park kwamen, kregen deze dag namelijk gratis toegang. Een woordvoerder van De Efteling liet maandag weten dat de actie 'boven verwachting is verlopen'. In totaal bezochten 78.000 mensen de Efteling in het Paasweekend.

20 april 2003 - Voor de liefhebbers van de 'Efteling PinParade' is er goed nieuws, wie namelijk bij Albert Heijn boodschappen doet kan ook daar aan pins komen. Bij bepaalde aankopen (bij sommige Albert Heijn's zelf overal bij) kun je één of meerdere pins krijgen. Je hebt de keuze uit de Langnekpin en de Holle Bolle Gijspin. Op deze manier kun je makkelijk (en goedkoop) aan meerdere pins komen die in de Efteling te ruilen zijn met medewerkers.15 april 2003 - Geïnspireerd door het Efteling Theater heeft de Efteling een nieuwe thema-kamer voor het Hotel ontwikkeld: 'De Theater Suite'. Deze is, zo is te lezen in het persbericht, in samenwerking met woninginrichter Piet Klerkx uit Waalwijk ontwikkeld. Het decor van de Theater Suite is sfeervol. De gast haalt er het doek op voor een heel bijzonder verblijf. Naast het slaapgedeelte voor vier personen, is er in de suite een eigen theatertje, compleet met theatercafé. In hun theatertje kunnen de verblijfsgasten vanuit een comfortabele stoel genieten van een voorstelling naar keuze die vertoond wordt op een groot flatscreen. Bij het inchecken krijgt men daar zelfs speciale entreekaarten voor.

15 april 2003 - De (W)onderwater Suite is alweer de 14e themasuite van het Efteling Hotel. Dat meld de Efteling in een persbericht. Het unieke van deze suite is dat deze is voortgekomen uit een vorig jaar gehouden landelijke ontwerpwedstrijd. Geïnteresseerden konden het ontwerp van de suite van hun dromen aanleveren. De droomsuite kon elk thema kennen, maar diende zoveel mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de Efteling. Op zaterdag 30 november 2002 ontving de Amsterdamse student Mick Rijnders uit handen van Yorin-presentator Danny Rook de 1e prijs van deze Droomsuite-ontwerpwedstrijd. Rijnders heeft zijn ontwerp volledig gebaseerd op het leven onder water. Zijn creatieve ontwerp is door de Efteling-bouwers vertaald naar het leven in een gezonken schip, waarbij onder andere het bed in de vorm van een schelp is gegoten. De suite doet door de schuine muren en het plafond denken aan de attractie Villa Volta.

12 april 2003 - Voor de derde keer wordt dit jaar het Open Dongense Golfkampioenschap gehouden. Dit meld BN/De Stem. Opnieuw word het golfkampioenschap bij gebrek aan een golfbaan niet in Dongen gehouden, maar op maandag 23 juni op het Efteling Golfpark in Kaatsheuvel. De inschrijving beperkt zich (natuurlijk) wel voor de (oud-) inwoners van Dongen.

11 april 2003 - Ook dit jaar zijn er weer zeven Zomeravonden, waarbij het park van 10.00 uur tot 24.00 uur geopend is. Dit jaar zijn er twee nieuwe thema's. In plaats van de Belgische en Nederpop thema's zijn ni 'Musical On Stage' (2 augustus) en 'Jong Talent' (9 augustus) gekomen. De overige thema's zijn: 'Saturday Night Fever' (19 juli), 'It's Country Time' (26 juli), 'Hot Caribbean Night' (16 augustus), 'Nationaal Songfestival' (23 augustus) en 'Nederlands Brabants Levenslied' (30 augustus).

8 april 2003 - Van 1 november 2003 tot en met 31 maart 2004 zal de musical Doornroosje opgevoerd worden in de Efteling, dat bevestigd Studio 100 in een reactie op een vraag van Erwin's Eftelingsite. Het gerucht ging al enige tijd, en is nu dus bevestigd. De periode dat deze musical in het Efteling Theater te zien is, is buiten het reguliere zomerseizoen om. Studio 100 kan nog geen informatie geven over de exacte tijden/prijzen en dergelijke. Daarvoor verwijzen ze door naar de Efteling zelf.

7 april 2003 - Speciaal voor 1e Paasdag voert de Efteling een ludieke actie. Zondag 20 april hebben bezoekers die verkleed komen als Paashaas namelijk gratis toegang tot de Efteling. Dit staat op de officiële Eftelingsite. De Efteling stelt wel een aantal voorwaarden aan deze Paashazenactie; de bezoeker dient minimaal gekleed te zijn in een Paashaaspak (incl. oren, staart en snorharen) en in het bezit te zijn van een wortel. Deze Paashaas dient zich tussen 10.00-11.00 uur bij de hoofdentree te melden. Maar de Efteling heeft 1e Paasdag meer in petto. Er zijn in het kader van de Wonderlijke Paaseierenzoektocht in totaal 17 eieren door het gehele park verstopt. Deelnemers aan de zoektocht moeten zoveel mogelijk eieren 'spotten' en locatie ervan vermelden. Op elk ei staat een letter vermeld, hiermee moet een spreuk gevormd worden. De winnaar ontvangt een overnachting voor 4 personen in de gloednieuwe Theater Suite van het Efteling Hotel (incl. diner en ontbijt).

5 april 2003 - In een persbericht brengt de Efteling nogmaals de zandsculpturen onder de aandacht. Hierin staan de al eerder in deze rubriek genoemde beelden. Maar er wordt ook gesproken over drie kleinere beelden, waarvoor een ontwerpwedstrijd is uitgeschreven. De Sprookjesstrand Ontwerpwedstrijd is voor jong en oud, dus iedereen kan meedoen. Let bij het ontwerp wel de opbouw heeft van een piramidevorm. Meedoen aan deze wedstrijd kan tot 23 mei. Een deskundige jury maakt wind mei de winnaars bekend en de winnende ontwerpen worden op maandag 9 mei (2e Pinksterdag), in het bijzijn van de ontwerpers, afgerond en feestelijk onthuld.

5 april 2003 - In een persconferentie, heeft Efteling directeur aangegeven dat hij graag in het nieuwe kabinet een minister van Recreatie wil hebben. In de recreatiebranche werken 400.000 mensen. De sector is daarmee een belangrijke werkgever in Nederland. De directeur deed zijn oproep bij de opening van het Efteling-seizoen. Het park wil in de toekomst uitgroeien van een ééndaags attractiepark tot een bestemming voor korte vakanties. In het nog te bouwen 'Droomrijk' komen daarvoor 3600 slaapplaatsen. De bouw hiervan wordt momenteel nog opgehouden door een onlangs gevonden Dassen-burcht.

De bouwwerkzaamheden op het Anton Pieckplein zijn in volle gang4 april 2003 - Morgen om 17.00 zal de meest bijzondere geldautomaat van Nederland in de Efteling worden geopend. Dat staat in een persbericht van de Efteling. Deze geldautomaat in de vorm van een grote schatkist was in de Winter Efteling al te gebruiken. Zodra het lukt de sleutel te activeren die in een rotsblok bevestigd zit. Want slechts diegene die zo eerlijk is als goud en door schittering niet verblind raken, bezit de kracht om met deze sleutel de vergrendeling ongedaan te maken. Met deze interactieve aanwinst, biedt de Pardoes Prommenade naast meer service aan de bezoekers, extra attractiewaarde.

3 april 2003 - Vandaag staat in het Brabants Dagblad een artikel over het Theatercomplex en het nieuwe Anton Pieckplein. In juli moet de foyer en het restaurant met 400 plaatsen geopend worden. Ook het compleet vernieuwde Anton Pieckplein moet in juli open gaan. Op de plaats waar vroeger de traptreintjes stonden, wordt momenteel gebouwd aan een nostalgisch straattafereel. Daar krijgt onder meer een permanente Eftelingmuseum een plekje.

3 april 2003 - De Efteling heeft dinsdag een initiatief gepresenteerd om het pretpark in Kaatsheuvel beter bereikbaar te maken, dat meld Omroep Brabant. Bezoekers kunnen voortaan via een 0900-nummer (40 cent/minuut) horen wat de snelste route is naar het park. Ook over de Efteling zelf kan informatie worden opgevraagd. Het is een samenwerkingsproject van de Efteling, Siemens, de provincie en Connekt. De proef zal drie jaar duren, en kost ruim € 900.000.

2 april 2003 - Gisteren was de eerste dag van het seizoen. Een seizoen dat voor de vroege vogels, goedkoop begon. Wie namelijk tussen 6 en 9 uur het park binnen ging, kon, gratis naar binnen. Dinsdagmiddag stond de teller al op meer dan 6000 bezoekers. De telefonistes kregen 1500 telefoontjes te verwerken van mensen die dachten dat het om een 1 april grap ging. In het Ruigrijk, wordt momenteel nog druk gewerkt aan de zandsculpturen, de beelden van Langnek/Klein Duimpje en De Wolf en de Zeven Geitjes zijn al klaar. Het beeld waar nu hard aan wordt gewerkt is die van Pardoes en Pardijntje.

1 april 2003 - Vandaag om 10.00 uur opent de Efteling voor het grote publiek weer haar poorten. Het Anton Pieckplein is nog niet klaar, maar belooft veel goeds. Het hele park is voorzien van vele planten en bloemen. Op het plein voor de Likkebaerd is een niet horecapunt gekomen 'De zuipschuit'. "De Enige Echte Efteling Fanfare goes showbizz" Dat is het thema van dit jaar. Ze treden (in de weekenden en feestdagen) 's ochtends op, op het Dwarrelplein en 's middags bij de Pagode, Piraña, Halve Mean en Koggemolen. De Efteling besloot haar eerste seizoensdag met 12.000 bezoekers.