Voorpagina « PersberichtenPersbericht - 5 juli 2011: Sensationele watershow jubileumattractie 60 jaar Efteling
Afgelopen week werd de bouw van de nieuwe jubileumattractie van de Efteling officieel bekrachtigd door de contractondertekening tussen het attractiepark en de leverancier van Aquanura: WET (Water Entertainment Technologies) uit de Verenigde Staten. Middels deze ondertekening is een samenwerking gestart, waarbij in nog geen jaar tijd, de grootste fonteinenshow van Europa wordt neergezet. De Efteling investeert 17 miljoen euro in de spectaculaire watershow, waarbij elementen als water, vuur, muziek en licht centraal staan.

De jubileumshow wordt een sprookjesachtig en sensationeel waterballet van circa 10 minuten. In de toekomst zal Aquanura ook verschillende andere watershows op de Vonderplas vertonen. Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, reageert enthousiast op de start van de samenwerking: "60 Jaar Efteling is een mijlpaal die we graag vieren met een jubileumattractie die bezoekers kunnen bekijken en beleven aan het einde van hun dag Efteling. Al 59 jaar staat de Efteling garant voor de mooiste jeugdherinneringen, met Aquanura voegen we straks een prachtige herinnering toe."

Leverancier WET is pionier op het gebied van waterontwerp en -technologie en heeft al veel vooraanstaande projecten, waaronder de 'Bellagio fontein' in Las Vegas (VS) en de 'Dubai fontein' in het Midden-Oosten op zijn naam staan. Algemeen directeur van WET, Mark Fuller, kijkt erg uit naar het project: "Samen met de Efteling realiseren wij in amper een jaar tijd één van de drie grootste fonteinenshows ter wereld. De thematische touch die de Eftelingtoevoegt aan het ontwerp van de fontein is voor ons ongekend. We zijn verheugd deel uit te maken van dit historische moment."Concept-art Aquanura (bron: Efteling)


Persbericht - 16 januari 2012: Bouw watershow Aquanura van bovenaf
Op 31 mei 2012 viert de Efteling op feestelijke wijze haar 60-jarig jubileum met de première van de sensationele watershow Aquanura. Aquanura wordt de grootste fonteinenshow van Europa (derde van de wereld), waarvan de bouw momenteel in een rap tempo vordert. Het meeste materiaal is inmiddels gearriveerd vanuit de Verenigde Staten en achter de schermen is hard gewerkt aan het aanleggen van al het leidingwerk.

In totaal is ca. 4.500 meter leidingwerk geplaatst in het bassin in de Vonderplas. De leidingen transporteren straks water (kunststof leidingen) en lucht (RVS leidingen) naar de diverse fonteinen in het bassin. Via pompen met filters stroomt straks ca. 350 m3 water per uur door het kunststofleidingwerk. Dit water is afkomstig uit de Vonderplas en wordt door middel van een circulatiesysteem rondgepompt. Enorme compressoren zorgen voor een continue luchtdruk van ca. 8 bar in de stalen buizen, deze druk zal tijdens een show toenemen naar ca. 120 bar. Geïnteresseerden kunnen de bouw van dit prestigieuze project online volgen via efteling.com/aquanura.


Overzicht bouwplaats (bron: Efteling)


Persbericht - 25 januari 2012: Kikkerkoning watershow Aquanura onthuld

Op de bouwplaats van de nieuwe jubileumattractie Aquanura vond vanochtend een bijzonder moment plaats. Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur Efteling, en Mark Fuller, Algemeen Directeur van leverancier WET, onthulden daar samen de kikkerkoning. Deze kikker verandert vanaf 31 mei 2012, samen met zijn toekomstige drie collega-kikkers, de Vonderplas in de sensationele watershow Aquanura. Bart de Boer legt uit wat kikkers te maken hebben met deze jubileumattractie: "Aquanura komt van de samenvoeging 'aqua', wat water betekent en 'anura' wat kikker betekent. "Daarnaast betekent 'nura' heel symbolisch 'verlichtend' en licht is onder andere één van de elementen in deze grootste fonteinenshow van Europa."

Mark Fuller is blij te zien hoe de bouwwerkzaamheden vorderen: "Aquanura is een project waarbij de Efteling en WET zich een sprookjesachtige wereld voorstelden. Ik vind het mooi om te zien hoe de elementen water, vuur, muziek en licht steeds duidelijkere vormen aannemen." Op 31 mei 2012 viert de Efteling op feestelijke wijze haar 60-jarig jubileum met de première van de sensationele watershow Aquanura. Aquanura wordt de op twee na grootste watershow van de wereld en een eerbetoon aan één van de tien eerste sprookjes uit het Sprookjesbos: De Kikkerkoning. De Efteling investeert 17 miljoen euro in de sensationele watershow. Geïnteresseerden kunnen de bouw van dit prestigieuze project online volgen via efteling.com/aquanura.Onthulling Kikkerkoning (bron: Efteling)


Persbericht - 20 maart 2012: Persbericht: Aquanura voelt nattigheid

Deze week wordt weer een nieuwe mijlpaal bereikt in de bouw van de sensationele watershow Aquanura in de Efteling. Voor het eerst sinds de aanleg van alle fonteinen, lichten en elektra, wordt water in het bassin gepompt. Dit gebeurt in vier fases, waarbij per fase de werking van de diverse onderdelen uitgebreid getest wordt alvorens men overgaat tot de volgende fase.

In de loop van deze week wordt het bassin tot ca. 1 cm onder de stalen buitenrand gevuld met water. Uiteindelijk wordt het gevulde bassin nog wel leeggepompt om zodoende aanpassingen aan de boven- en ondergrondse onderdelen te kunnen uitvoeren. Geïnteresseerden kunnen de bouw van dit prestigieuze project online volgen via efteling.com/aquanura. De première van de grootste watershow van Europa is op 31 mei 2012 en de jubileumshow Aquanura is dus vanaf 1 juni dagelijks voor iedereen te zien in de Efteling.Vullen van de Vonderplas


Commercial - 15 mei 2012

Vanaf vandaag is de commercial van Aquanura te zien op TV en YouTube.


Officiële Aquanura commercial (bron: Efteling op YouTube)


Persbericht - 1 juni 2012: Efteling viert 60ste verjaardag met spectaculaire jubileumshow
Vanavond vierde de Efteling samen met 800 genodigden en 1500 medewerkers haar 60ste verjaardag. Een bijzondere jubileumshow, onder leiding van David Grifhorst, stond in het teken van het ophalen van Efteling-herinneringen. De aanwezige gasten werden ontvangen in het hart van de Efteling, het Sprookjesbos, en konden vervolgens plaatsnemen op de tribune langs de Vonderplas voor een jubileumshow vol dans, zang en muziek. Hoogtepunt van de avond was de première van de nieuwe watershow Aquanura. Deze derde grootste fonteinenshow van de wereld zorgde voor een prachtig waterballet met kleur, water, vuur en mist.

Artiesten
Artiesten als Xander de Buisonjé en Karin Bloemen, maar ook Sprookjesbosbewoners en een groot kinderensemble maakten hun opwachting op het midden in de Vonderplas gelegen podium. De jubileumshow duurde ruim een uur en was live te volgen via het Efteling YouTube kanaal op youtube.com/efteling en op Omroep Brabant.

Aquanura
Aquanura is de derde grootste fonteinenshow ter wereld en een eerbetoon aan de eerste waterattractie die de Efteling bij haar opening in 1952 rijk was: De Kikkerkoning. In Aquanura veranderen 4 kikkers de Vonderplas tien minuten lang in een muzikaal schouwspel. Ondersteund door krachtige en herkenbare Efteling-melodieën en zo’n 200 fonteinen komen sprookjes als De rode schoentjes en De Indische Waterlelies, maar ook attracties als Spookslot, Raveleijn en Droomvlucht tot leven.